« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
POSLOVANJE

Huawei gubi povjerenje operatera

Huawei, najveći svjetski proizvođač telekomunikacijske opreme, suočio se s otporom vlada nekoliko zemalja zbog straha da bi njegova tehnologija mogla biti korištena za špijunažu

Huawei u problemima
Huawei u problemima (Huawei)
Više o

Huawei

,

Spark New Zealand

Telekomunikacijska tvrtka Spark New Zealand željela je koristiti Huawei opremu u razvoju svoje 5G mobilnoj mreži. Međutim, vladina agencija je priopćila kako bi dogovor „značajno podigao rizike po nacionalnu sigurnost".

Taj potez samo je dio povećanog otpora prema uključivanju kineskih tehnoloških tvrtki, a zbog sigurnosnih razloga. Huawei, najveći svjetski proizvođač telekomunikacijske opreme, suočio se s otporom vlada nekoliko zemalja zbog straha da bi njegova tehnologija mogla biti korištena za špijunažu.

Spark NZ je priopćio kako je obaviješten od strane vlade NZ da će korištenjem Huaweijeve 5G opreme u planiranoj mreži „ ako se provede, značajno podići rizike nacionalne sigurnosti".

Huawei nije zasad odgovorio na zahtjev novinara BBC-a za komentarom. Taj potez slijedi odluku Australije da blokira Huaweiju i kineskoj tvrtki ZTE mogućnost pružanja 5G tehnologije za australske bežične mreže zbog pitanja nacionalnoj sigurnosti. SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo izrazili su zabrinutost zbog Huaweija, a tvrtka je kritizirana i u Njemačkoj, Japanu te Južnoj Koreji.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal >>

02.12.2018. 09:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh