« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
DAMIR KAJIN:

Hrvatsku iz recesije mogu izvući jedino prijevremeni izbori

Za pet godina vanjski će dug Hrvatske premašiti 65 milijardi eura i nitko ne smije u takvoj situaciji bježati od odgovornosti, poručio je Kajin

(Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Damir Kajin

,

prijevremeni izbori

,

recesija

,

vanjski dug

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu ustvrdio kako jedino prijevremeni parlamentarni izbori mogu izvući Hrvatsku iz recesije jer, kako je rekao, "ova Vlada kontinuiteta ne može doći do političkog mira koji je zemlji najpotrebniji za izlazak iz krize".

"Osobno sam za prijevremene izbore i to čim prije tim bolje, jer želim vjerovati da bi se nakon toga došlo do tri godine političkog mira, kada bi se moglo nešto ozbiljno dogoditi s hrvatskim gospodarstvom", rekao je Kajin.

Za pet godina vanjski će dug Hrvatske premašiti 65 milijardi eura i nitko ne smije u takvoj situaciji bježati od odgovornosti, ni budući predsjednik države, ni Vlada niti Sabor, rekao je.

Govoreći o tužbi i protutužbi za genocid, istaknuo je kako je nakon sramotne presude Međunarodnog suda u slučaju Srebrenice svima u Hrvatskoj jasno da tužba za genocid protiv Srbije neće uspjeti.

"Osobno sam da se od naš tužbe odustane jer za šest mjeseci, godinu ili dvije to će se i dogoditi. Protutužba Srbije je također osuđena na neuspjeh kao i tužba i to znaju i Tadić i Josipović i Kosor", kazao je i naglasio kako je on za odustajanje od tužbe ne zbog srpske protutužbe, već zbog ubrzanja povratka, pomirenja i gospodarske suradnje. (hina/metro-portal)

13.01.2010. 15:33:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh