« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
RIBARSTVO I OKOLIŠ

Slovenija dopustila otvaranje dva pregovaračka poglavlja

Jadranka Kosor i Borut Pahor najavili su otvaranje poglavlja o ribarstvu i okolišu, a poglavlje o vanjskoj i sigurnosnoj politici ostaje zatvoreno

(Davor Pongračić/Cropix)
Više o

pregovori s EU

,

Jadranka Kosor

,

Borut Pahor

,

okoliš

,

ribarstvo

,

granični spor

,

deblokada

,

vanjska politika

,

poglavlja

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor danas se u Kranjskoj Gori sastala sa svojim slovenskim kolegom Borutom Pahorom. Kako javljaju mediji, premijerski je dvojac tijekom radnog ručka najavio da će Slovenija na sljedećoj Međuvladinoj konferenciji deblokirati dva od tri poglavlja u pregovorima s Europskom unijom.

Prema neslužbenim informacijama, otvorit će se poglavlja ribarstvo i okoliš, a poglavlje o vanjskoj, sigurnosnoj i obrambenoj politici ostat će zatvoreno.

Kosor i Pahor najavili su i da namjeravaju oformiti mješovitu komisiju koja će raspravljati o svim otvorenim pitanjima vezanima uz hrvatsko-slovensku granicu te pokušati pronaći prijedloge za njihovo rješavanje.

Održat će se i konferencija o važnosti zemalja zapadnog Balkana na kojoj bi sudjelovali predstavnici Vijeća Europske unije, Europske komisije te predsjednici i šefovi država i vlada zemalja regije koje žele postati članice EU.

Raspravljalo se i o gospodarskoj krizi, kao i ponovnom oživljavanju mješovitog odbora za gospodarstvo koji bi mogao početi djelovati već idući mjesec.

13.01.2010. 15:32:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh