« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NUŽNA POMOĆ

Hrvatski Crveni križ pozvao građane na prikupljanje pomoći za Haiti

Akcijama humanitarne pomoći nastoje se smanjiti štete i ublažiti ljudske patnje, a sva prikupljena sredstva bit će upućena Međunarodnom Crvenom križu

(Getty Images)
Više o

Haiti

,

potres

,

Crveni križ

,

humanitarna pomoć

,

Hrvatski Crveni križ

Hrvatski Crveni križ (HCK) pozvao je danas građane da sudjeluju u prikupljanju novčane pomoći za unesrećene u katastrofalnom potresu koji je pogodio karipsku državu Haiti.

U području koje je jučer popodne pogodio potres jačine 7,3 stupnja prema Richteru volonteri Crvenog križa pomažu ozlijeđenima i bolnicama koje nemaju dovoljne kapacitete za katastrofu takvih razmjera, navodi HCK u priopćenju te apelira na hrvatske građane da donacijama pomognu akcije spašavanja i zbrinjavanja tamošnjeg stanovništva.

Akcijama humanitarne pomoći nastoje se smanjiti štete i ublažiti ljudske patnje stradalih, a sva prikupljena novčana sredstva Hrvatski Crveni križ proslijedit će Međunarodnom Crvenom križu. Trenutno su najpotrebniji resursi za potragu, poljske bolnice, pročišćivači vode, privremeni smještaj, logistiku i telekomunikacije.

Sredstva se mogu donirati uplatom na žiro račun broj 2340009-1511555516, pozivom na broj odobrenja 01, na donatorski telefon broj 0609011 cijena poziva 6,15 kn (PDV uključen), te on line donacijama na web stranici Hrvatskog Crvenog križa.

U potresu su, osim glavnog grada Port-au-Princea, stradali i drugi dijelovi zemlje, a najteže je pogođen zapadni dio Haitija u kojemu živi oko 2,2 milijuna ljudi, stoji u priopćenju Hrvatskog Crvenog križa. (hina/metro-portal)

13.01.2010. 15:02:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh