« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
POSTIZBORNI POPULIZAM

Bandića i Jambu verbalno napali Metkovci

Mi plivamo od Tri kralja, a vi tek sada dolazite, ogorčeno su gradonačelničkom dvojcu poručili stanovnici poplavljenog grada

(Denis Jerković/Cropix)

"Nama ne treba humanitarna pomoć pa neka gospodin Bandić to što je dovezao vrati u Zagreb, mi smo od grada Metkovića tražili čizme, ali ih nismo dobili", samo je dio poruka revoltiranih stanovnika Metkovića upućenih Milanu Bandiću i Stipi Gabriću Jambi koji su se danas 'slikali' s pomoći koju je iz Zagreba Bandić donio u danima potopljeni Metković.

Bandić, koji je prema pisanju Jutarnjeg lista iz Zagreba donio nekoliko gumenih čamaca, pitke vode, čizama, svjetljki i drugih potrepština, izjavio je, u pravom populističkom duhu koji je dobrano izbrusio, da se ne ljuti na građane Metkovića jer su "oni revoltirani, a on ih razumije".

Najburnije reakcije gradonačelnike su dočekale u Zagrebačkoj ulici čiji su stanovnici nakon izlijevanja Neretve najgore prošli. Oni su se pobunili ne samo zbog 'zakašnjele' reakcije, nego i zbog ignoriranja od strane gradskih vlasti Metkovića za koje tvrde da su dijelili čizme i namirnice, a njima, najpogođenijima, kako kažu nisu dali ništa.

Grad Metković je vlastitim sredstvima kupio 400 pari čizama i živežne namirnice koje su razdijeljene no to, što je jasno već iz nekoliko slika potopljenog Metkovića, nije bilo ni približno dovoljno.

Iako je stanje u Metkoviću danas bolje, desna strana Neretve je i dalje pod vodom, a sve što je ostalo u poplavljenim domovima je uništeno.

Gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo za takav razvoj situacije direktno je optužio državu, odnosno kako je sam rekao HDZ.

"Grad je učinio koliko je mogao. U svim gradovima projekte obrane od poplava financira Republika Hrvatska iz državnog proračun, a u Metkoviću HDZ nije želio dati novac, pa sada imamo poplavu", poručio je Jambo no, takva prepucavanja stanovnicima poplavljenih područja u ovim trenucima znače vrlo malo i samo dolijevaju ulje na vatru koja, usprkos vodi do grla, očito gori sve jače i jače.

13.01.2010. 14:40:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh