« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
WTF?!

Hrvatske vode započele rasprodaju vodnog gospodarstva

Počinje rasprodaja strateških resursa Hrvatske, polako i ispod žita, sramotno i jadno ...

Vodoprivreda na rasprodaji
Vodoprivreda na rasprodaji (Scribd)
Više o

Hrvatske vode

,

prirodni resursi

,

prodaja

,

vodno gospodarstvo

,

vodoprivreda

Hrvatske vode započele su rasprodaju dionica 21 tvrtke vodnog gospodarstva iz svog portfelja u ukupnoj nominalnoj vrijednosti od 40 milijuna kuna, a najvrjedniji je udjel u zagrebačkoj Vodoprivredi, oko 6 milijuna kuna.

 

Hrvatske vode u svom portfelju imaju prosječno 15 posto dionica svih vodoprivreda, a razlog prodaje stvarno ostaje teška misterija. Naime, teško da bi s 40-ak milijuna kuna trebali moći pokriti svoje dubioze.

Javni poziv upućen je svim privatnim i pravnim osobama, uz zadržavanje prava prvokupa društava čije su dionice ponuđene na prodaju. 

Očito se želi napraviti čista situacija u knjigama dioničara kako bi sva vodoprivredna trgovačka društva imala jasno definiranog većinskog vlasnika, a kako je u EU već na snazi propis o obaveznoj privatizaciji vodnih gospodarstava u sljedećih nekoliko godina, Hrvatska se očito sprema za rasprodaju svog, možda i najvažnijeg, prirodnog resursa.

Cijelu ponudu možete pročitati OVDJE.

17.04.2013. 11:49:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Karlo
    31.03.2016. 15:49
    ovi oglas je iz 2011
  2. avatar
    VikAr
    03.04.2016. 10:45
    Popis samovolynih careva, VLADARA nad hrvatskim narodom, VLASTNIKOM drxave Hrvatske:
    https://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Popis_hrvatskih_predsjednika_Vlade

    Ovaj Oglas je iziscal u doba Kosorice, desne ruke Seradera.

    Uglavnom, dok god HRVATSKI NAROD, a ne NACIJA (miescavina od 90,4 % Hrvata i Hrvato-Srbijanaca i 9,6 % TUDJINACA) ne donese svoj Ustav poput ovoga, ne ima spasi od PROPASTI i hrvatske drxave i hrvatskoga naroda.

    TEMELJNE POSTAVKE USTAVA NEPOSRIEDNE DEMOKRACIE
    Narodna država Hrvatska
    10/2014. g., Viktor Arbanas, OS, VIM 60
    1. Država Hrvatska je vlasničtvo hrvatskoga naroda. Državljanstvo se slobodno izabire i obvezuje na nesebičnu borbu za obstanak hrvatskoga naroda i hrvatske države.
    2. Temeljna obveza Hrvatica i Hrvata je birati svoje poslanike, a čast je biti izabran. S pomoću glasovanja neposriedno izabiru svoje zastupnike i državne dužnostnike, s pomoću veleglasovanja donose Ustav, zakone i njihove promiene, a s pomoću pisama državnom nadzoru nadziru rad svih državnih ustanova.
    3. Svi stanovnici imaju sva ljudska prava. Tuđim državljanima se jamče prava u skladu s međudržavnim ugovorima na temelju uzajamnosti.
    4. Moć pojedinca je jasno ograničena, a političke stranke su zabranjene u državnim ustanovama.
    5. Žene i mužkaraci ravnopravno upravljanju svojom državom.
    6. Birači neposriedno izabiru sliedeća tiela s jednako zastupljenim ženama i mužkarcima:
    - svatke 3 godine 8 članova Državnoga nadzora,
    - svatke 4 godine 50 zastupnika u Sabor te uprave pet poviestnih županija kao i obćina, gradova, miesta i četvrti,
    - svatkih 5 godina 8 članova Državne uprave
    Članovi Državnoga nadzora i Državne uprave se svatkih šest mieseci izmienjuju na radnom mjestu priedsiednika i dopriedsiednika.
    7. Državni nadzor nadzire i ocienjuje rad svih državnih ustanova i službenika te može razpisati veleglasovanje za razpuštenje pojedinih državnih ustanova kao i odpuštati i nagrađivati službenike.
    8. Sabor jamči obstanak hrvatskoga naroda i države te stalan razvoj družtva i gospodarstva.
    9. Državna uprava odgovora Saboru, gospodari državnim dobrom i osigurava obći napriedak i blagostanje.
    10. Država se ne može zaduživati zajmovima s kamatama u državi ni u inozemstvu. Državni proračun ne može bit veći od gospodarske moći države, a uravnotežuje se smanjivanjem plaća svim državnim zaposlenicima sve do temeljne državne skrbi te odkazima.
    11. Državljani mogu žalbama Vrhovnomu sudu neposriedno nadzirati sve državne službenike i ustanove.
    12. Jezik, poviest, običaji i kultura hrvatskoga naroda se znanstveno proučavaju i čiste od tuđinskih naslaga i laži.
    13. Zemlja, podzemlje, more, podmorje, otoci, vode, zračni prostor, priroda, nekretnine i stvari od kulturne i poviestne vriednosti te gospodarske važnosti su neotuđivo vlasničtvo hrvatskoga naroda.
    14. Sloboda i tajnost svih oblika obćenja te tajnost osobnih podataka su zajamčeni i nepovriedivi. Javna okupljanja i prosviedi, tkoji izazivaju većinu i triebaju policijsku zaštitu, nisu dopušteni.
    15. Svim hrvatskim državljanima u državi je zajamčen iznos državne skrbi potrieban za dostojan život od kolievke do groba, ovisno o imovinskom stanju.
    16. Svatki stanovnik ima pravo na rad, a zaposleni na zaradu, suodlučivanje u poduzeću, štrajk, tiedni i plaćeni godišnji odmor od tri tiedna i ovih se prava ne može odreći. Temeljno radno vrieme je 40 ura tiedno. Najmanja puna plaća je 2, a najveća 10 puta veća od zakonski zajamčenoga iznosa državne skrbi.
    17. Roditelji su obvezni odgajati, uzdržavati i školovati svoju diecu, a dieca su obvezna pomagati svojim onemoćalim roditeljima.
    18. Stupanjem na snagu ovoga Ustava ukida se dosadašnja sudska praksa.
    19. Narodna banka nadzire i spriečeva nezakonite dobiti i tokove novca.
    20. Narod poništava međunarodne i međudržavne ugovore tkoje nije odobrio veleglasovanjem.
  3. avatar
    Miodrag Culjak
    16.04.2016. 12:49
    Tko se usedi iti promisliti prodavati Hrvatske vode??, s njim nesto nije u redu u glavi ili je mrzitelj Hrvatske postojanosti!!.
  4. avatar
    dado
    17.04.2016. 07:46
    Ja sam za a vjerujem i vecina hrvata da se s rijeci prijedje na djela ali kako okupiti i usmjeriti kriticnu masu odlucnu za prave promjene koje ce zaista donjeti bolhitak hrvatskoj a samim tim i nama
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh