« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
kraj lopovluku

Hrvatske autoceste u borbi protiv krađe novca na naplatnim kućicama

HAC ulažu 32 milijuna kuna u suvremeni nadzorni sustav kojem je jedna od namjena i kontrola zaposlenika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Hrvatske autoceste

,

HAC

,

lopovluk u HAC-u

,

nadzorni sustav u HAC-u

,

krađa novca u HAC-u

Prema pisanju Večernjeg lista, Hrvatske autoceste odlučne su u namjeri da stanu na kraj krađama i pljačkama u svojem okruženju.

Naime, donesena je odluka da se postave nadzorne kamere, vrijedne oko 2.7 milijuna kuna, s ciljem da se kontroliraju zaposlenici i da se spriječe krađe novca pri naplati cestarine. Kompletan sustav tehničke zaštite koji će se uvesti u naplatne kućice stoji čak 32 milijuna kuna.

Navodno u HAC-u sumnjaju da neki od zaposlenih u naplatnim kućicama na različite načine potkradaju novac od cestarina. Primijećeno je da pojedini blagajnici naprave do deset puta više prekucavanja od uobičajenog, da storniraju račune.

Na primjer storniraju se računi za kamione koji prođu, a otkuca se da je prošao osobni automobil i tako se automatski stvori razlika u evidentiranom novcu. Ili se pak potvrdi da je prošlo vozilo iz kategorije koja je oslobođena plaćanja cestraine - SFOR, policija i sl.- blagajnik na prometnoj postaji može ukrasti u jednom danu i do sto eura!

Pored nadzornog sustava za radnike, odnosno kamera u kućicama, postavit će se i tihi alarm povezan s policijom koji će blagajnik moći pritisnuti bude li potrebno, sustav protuprovalne zaštite, sustav kontrole pristupa i slično, doznaje Večernji list. Postavljanje bi, predviđa se, trebalo biti gotovo do kraja 2010.
06.09.2009. 21:30:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh