« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
vatra ne odustaje

Požar na miniranom području kod Zira još nije pod kontrolom

U proteklih nekoliko dana gorjelo je u četiri županije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

požar kod Gospića

,

požar u minskom polju

,

požar kod autoceste a1

,

vatra kod autoputa Zagreb-Split

,

Požar kod Zira

Požar kod autoceste Zagreb-Split na 197. kilometru u Ličko-senjskoj županiji, kod Zira, koji je izbio jučer kasno popodne na miniranom području, još nije ugašen, izvijestila je kasno popodne Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Požar gase vatrogasaci Javne vatrogasne postrojbe iz Gospića i djelatnici Hrvatskih auto-cesta, a dva canadaira i dva helikoptera s uređajem za gašenje na požarištu su se izmjenjivala tijekom dana, no u međuvremenu su se povukli, kaže se u izvješću i dodaje da je zbog dima autocesta povremeno bila zatvorena.

Gorjelo je i u Zadarskoj županiji gdje su uz pomoć zračnih snaga, canadaira i airtractora, ugašeno tri požara i to kod Donje Slivnice gdje je izgorjelo 12 hektara hrastove šume, kod Ninskih stanova gdje je vatra "progutala" 20 hektara borove, hrastove i smrekove šume i kod Benkovca gdje je izgorjelo nisko raslinje.

U Šibensko-kninskoj županiji također su uz pomoć zračnih snaga ugašena tri požara, a najviše je stradalo područje Velike Glave i Damjanića kod Skradina u minski sumnjivom području gdje je izgorjelo 60 hektara trave, niskog raslinja i borovine do dva metra visine. Kod mjesta Koprno u općini Unešić izgorjelo je osam hektara trave, niskog raslinja, borova, maslina i vinograda, a kod mjesta Pađane blizu Knina 12 hektara trave i niskog raslinja.

Uz prugu kod Labinske drage u Splitsko-dalmatinskoj županiji izgorjelo je pola hektara makije i borova šume, a osim vatrogasaca i helikoptera, u gašenju je korišten i vlak za gašenje požara Robel. Brzo je ugašen i požar kod Vakterice.

Izvor: Hina

06.09.2009. 19:16:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh