« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
32. IFT

Hrvatska na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Na sajmu je i ministar Damir Bajs, a večeras će se u hotelu Hyatt Regency održati promocija hrvatske kulture i turizma "Hrvatska večer"

(Aleksandar Dimitrijević/Cropix)
Više o

HTZ

,

Damir Bajs

,

sajam turizma

,

turistički sajam

,

Mlađan Dinkić

,

hrvatski turizam

,

Niko Bulić

,

IFT

,

sajam Beograd

Na danas otvorenom međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, 32. IFT-u, među 850 izlagača iz 40-ak zemalja do 28. veljače prvi put se nacionalnom prezentacijom u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) predstavlja i hrvatski turizam.

Sajam se održava na 33 tisuće četvornih metara izložbene površine odnosno u svim prostorima Beogradskog sajma, a na hrvatskom štandu osim HTZ-a nastupaju i brojni suizlagači hrvatske turističke i prijevozničke tvrtke te turističke zajednice.

Neke od njih na tom su sajmu samostalno nastupale i prošle godine.

Osim njih, iz Hrvatske su na IFT-u i ministar turizma Damir Bajs sa suradnicima, koji će drugog dana sajma, 25. veljače, zajedno s direktorom Glavnog ureda HTZ-a Nikom Bulićem održati i službenu konferenciju za novinare.

U sklopu hrvatskog nastupa na IFT-u danas će se u večernjim satima u beogradskom hotelu Hyatt Regency održati i promocija hrvatske kulture i turizma "Hrvatska večer", kojoj su već u prijašnje dvije večeri prethodile posebne prezentacije Kvarnera i Zagreba.

Hrvatsko je izaslanstvo prisustvovalo i današnjem svečanom otvorenju IFT-a, na kojem je srbijanski ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić naglasio zadovoljstvo što ove godine na tom sajmu prvi put nastupaju Španjolska, SAD, Brazil, Francuska i Peru.

Istaknuo je i da se turizam u Srbiji sve aktivnije razvija te da tu zemlju posjećuje sve više stranih turista. Najavio je i da se ove godine u Srbiji očekuje dolazak niskotarifnih aviokompanija, što bi među ostalim, kako se očekuje, moglo dati dodatni zamah srbijanskom turizmu. (hina/metro-portal)

24.02.2010. 17:26:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh