« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
OD 22. TRAVNJA

Hrvatska pošta izdaje nove tri marke iz serije "Znameniti Hrvati"

Hrvatska pošta izdaje seriju poštanskih maraka "Znameniti Hrvati" od 1997. godine

Hrvatska pošta izdaje tri nove marke
Hrvatska pošta izdaje tri nove marke (Wikipedia)
Više o

Hrvatska pošta

,

poštanske marke

,

Znameniti Hrvati serija

Hrvatska pošta pustit će uskoro u optjecaj tri nove prigodne marke iz serije "Znameniti Hrvati" na kojima će biti pjesnik Grigor Vitez, političar August Harambašić i književnica Jagoda Truhelka, marke će biti nominalne vrijednosti od 1,60 kuna i vrijedit će za plaćanje poštanskih usluga u unutarnjem i međunarodnom poštanskom prometu, piše Hina.

Marke će biti puštene u optjecaj u petak, 22. travnja, priopćila je danas Hrvatska pošta.

Autorica maraka je zagrebačka dizajnerica Sabina Rešić, tiskane su višebojnim ofsetnim tiskom u arcima od dvadeset maraka, a naklada je sto tisuća primjeraka po motivu. Hrvatska pošta stavit će u prodaju i 1400 primjeraka prigodnih omotnica prvoga dana i sto primjeraka omotnica s prigodnim motivom. Žig prvog dana bit će u uporabi 22. i 23. travnja 2011. u Poštanskom uredu 10101 Zagreb u Jurišićevoj 13.

Hrvatska pošta izdaje seriju poštanskih maraka "Znameniti Hrvati" od 1997. godine. Na ovogodišnjim markama bit će tako predstavljen i prvi moderni hrvatski dječji pjesnik Grigor Vitez, autor šest pjesničkih zbirki i knjige dječjih pripovijedaka, urednik dječjih knjiga i časopisa, prevoditelj, učitelj, pedagog i pedagoško-književni mislilac koji se zauzimao za ljudskost, razum i pravednost.

Marke će nam predstaviti i darovita hrvatskog stihotvorca domoljubnih stihova i pravaškog političara Augusta Harambašića, koji je zarana bio suočen s težinom političkoga konteksta i vremena u kojem je živio te je potkraj života doživio potpuni slom svojih mladenačkih ideala i umro osamljen i zaboravljen u stenjevačkoj duševnoj bolnici te veliku književnicu Jagodu Truhelku koja je obilježila prvu polovicu 20. stoljeća u Hrvatskoj i kao pedagog smatrajući daje ključ za sva dostignuća u životu u odgoju sućutnoga i solidarnoga srca te se u tu svrhu usredotočila na jezik, književnost, ali i na glazbu te likovne umjetnosti.

20.04.2011. 17:01:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh