« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
JOSIPOVIĆ:

Dokumentacija iz Ureda predsjednika nije bila jedini dokaz u Haagu

Prema Ustavnom zakonu o suradnji s Haškim sudom, rekao je Josipović, sva državna tijela su dužna surađivati s tom intitucijom

Ivo Josipović
Ivo Josipović (Marko Miščević/CROPIX)
Više o

Haaški sud

,

Ured predsjednika

,

presuda

,

dokazi

,

generali presuda

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas da je dokumentacija iz Ureda predsjednika bila jedan od dokaza na kojem se temelje haške presude generalima, ali ne i jedini.

"Iz obrazloženja presude može se isčitati da je to bio jedan od dokaza, nikako ne jedini", odgovorio je Josipović u nakon otvaranja tvornice higijenskih proizvoda Violeta u Sv. Ivanu Zelini, na pitanje novinara kakvu je ulogu u haaškoj presudi generalima imala dokumentacija iz Ureda predsjednika.

Napomenuo je i da presudu treba dobro isčitati da bi se dala konačna ocjena. Prema Ustavnom zakonu o suradnji s Haškim sudom, rekao je Josipović, sva državna tijela su dužna surađivati s Haškim sudom. Politika suradnje sa Haškim sudom započela je još za mandata predsjednika Franje Tuđmana, a za njegova predsjednikovanja donesen je ustavni zakon, rekao je Josipović.

Po njegovim riječima, sve kasnije vlade, Račanova, Sanaderova i Jadranke Kosor, bile su predane suradnji i nije dobro da ih se sada optužuje da su radili protiv Republike Hrvatske. "Svi su radili za Republiku Hrvatsku", rekao je Josipović.

20.04.2011. 16:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh