« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
brrrr

Hrvatska bez plina!

Hrvatskoj prekinuta isporuka prirodnog plina iz Rusije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

plin

,

plin opskrba Rusija

Nakon što je jučer od 18 sati Hrvatskoj smanjena isporuka prirodnog plina iz Rusije za 18 posto od ukupno ugovorene količine, jutros je od 4,30 sati Hrvatskoj u potpunosti prekinuta isporuka prirodnog plina iz Rusije, priopćeno je iz INA-e.

Budući da se domaćom proizvodnjom prirodnog plina te količinama u podzemnom skladištu Okoli ne mogu zadovoljiti cjelokupne potrebe, nužna su smanjenja opskrbe prirodnim plinom pojedinim kategorijama kupaca na hrvatskom tržištu sukladno propisanom redoslijedu u Uredbi o sigurnosti opskrbe prirodnim plinom donesenoj od strane Vlade RH, navodi se u priopćenju.

To znači da je smanjena isporuka prirodnog plina velikim industrijskim potrošačima odnosno HEP-u na razinu od 12.000 metara prostornih na sat, te ostalim kupcima izravno priključenim na transportni sustav na količinu minimalno potrebnu za očuvanje tehničkih karakteristika postrojenja.

"Iako i dalje prioritet u opskrbi na hrvatskom tržištu imaju domaćinstva, bolnice, dječji vrtići, škole i slične ustanove, zbog iznimno ozbiljne situacije pozivamo i ove potrošače na maksimalno racionalnu potrošnju", priopćuje INA.(hina/metro-portal)

06.01.2009. 10:23:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh