« Seks
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
LJUBAV I ŽELUDAC

Hrana za vrhunska seksualna zadovoljstva

Iako ljeti i nije teško baviti se vlastitom seksualnošću i uspješno raditi na svom seksualnom životu, hrana koje ima u izobilju može tome još više pridonijeti

Fotografija vijesti

Prema Casanovinim biografima, slavni je ljubavnik navodno nudio kamenice svojim ljubavnicama ne bi li u njima probudio seksualni apetit. Poznato je također da je za grčku i rimsku kulturu bilo karakteristično konzumiranje svježeg voća i egzotične hrane prije upuštanja u seksualne radosti.

Ljeti ima obilje hrane koja će konzumiranje ljubavi učiniti još ljepišim, a uspjeh leži u svježem voću i povrću i nemasnoj hrani. Upravo u takvoj hrani nalazimo složene ugljikohidrate koji bi trebali biti u središtu zdrave seksualne prehrane. Takva hrana održava organe u vrhunskoj kondiciji i daje im energiju.

Grožđe, smokve, banana, trešnja, ananas, kokos, jagoda, voće je proslavljeno u erotskoj literaturi diljem svijeta. Ili pak povrće poput šparoga, mrkve, celera, kukuruza, krastavca i ostalog povrća u obliku falusa kroz stoljeća je cijenjeno zbog afrodizijačkih svojstava. Možda ih je teško zamisliti u tom kontekstu, ali ono što je sigurno jeste to da pune tijelo vitaminima i mineralima.

 

Ne zaboravite što češće posluživati i rajčicu koje također u ovo vrijeme ima u izobiulju, grah, luk, peršin, paprike, špinat.

Neizostavni su i plodovi mora poput škampa, kamenica, jastoga i riba koje pune i tijelo i um seksualnim porivom. Na kraju spomenimo i meso s malo masti-piletina i puretina su odlične u umjerenim količinama.

OPREZ S ALKOHOLOM, CIGARETAMA I KAVOM

No, dok jedna vrsta jela potiče strasti, druga čini upravo suprotno. Pržena hrana, masni umaci, previše šećera, soli, zasćenih masti sve to je usko povezano s neplodnošću, teškoćama u postizanju vrhunca i gubitku interesa za seks. Smanjenje unosa takvih elemenata oživjet će tijelo i duh i sačuvati seksualnu vitalnost. Već standardna uputa, potrebno je ograničiti uporabu takozvanih „droga zadovoljstva" - alkohola, cigareta i kave-koje smanjuju seksualni poriv i crpe korisne nutrijente potrebne za naše seksualno zdravlje.

Pa ipak, dobra vijest je da su određene stvari kojima si ugađamo i više nego korisne;  ukusno slatko zadovoljstvo znano kao čokolada sadrži fenilalanin, amino-kiselinu koja podiže razinu endorfina, naših prirodnih anti-depresiva. Ako se uzima umjereno, u nekoliko komada, podiže libido i pruža golicavi uvod u vođenje ljubavi.

04.08.2011. 11:50:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh