« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
HMM :)

Hrana za mozak kojoj nema premca

Paziti što jedete nije bitno samo za vašu liniju, već je važno i mozak održavati zdravim i brzim. Hrana koju jedete, osobito ona s velikom količinom antioksidansa, može otjerati demenciju i poboljšati zravlje mozga

Borovnice su sjajne za mozak
Borovnice su sjajne za mozak (Arhiva)
Više o

kava

,

borovnice

,

jaja

,

avokado

,

cjelovite žitarice

,

citrusi

,

hrana za mozak

Hrana blagotvorno djeluje na naš organizam ukoliko pazimo što jedemo, a kako i naš mozak treba nutrijente i pažnju, evo što trebate konzumirati:

Avokado - iako je avokado bogat mastima, riječ je o "dobrim" mastima te između ostalog pomaže u sprječavanju visokog krvnog tlaka koji je rizični faktor za Alzheimerovu bolest.

Borovnice - buperhrana bogata antioksidansima - borovnice smanjuju oksidativni stres na mozak i dokazano je da poboljšavaju kapacitet za učenje i motoričke vještine.

Citrusno voće - limun, limeta, naranča i grejpfrut pomažu mozgu da ostane zdrav!

Cjelovite žitarice - zobena kaša, ječam i quinova bogati su složenim ugljikohidratima koji dodatno stimuliraju mozak, smanjuju kolesterol i sprečavaju začepljenje krvnih žila.

Grčki jogurt - vitamini i minerali u grčkom jogurtu smanjuju stres te vašem tijelu i mozgu daju energiju.

Jaja - kada jedete jaja vaš mozak koristi te vitamine kao potporu memoriji i povećava komunikaciju moždanih stanica.

Kava - bogata antioksidansima, što obično iznenađuje ljude. Studije su pokazale da ljudi koji regularno piju kavu imaju smanjen rizik od demencije. Samo nemojte pretjerivati s vrhnjem, mlijekom ili šećerom.

Orašasti plodovi - bademi su bogati vitaminom E, mononezasićenim masnoćama te drugim vitaminima i mineralima i zato su najbolje "grickalice", pogotovo kada je riječ o očuvanju memorije. Orasi su također moćna hrana za mozak zahvaljujući velikim količinama polinezasićenih masnim kiselina. Uključivanje oraha u prehranu može poboljšati komunikaciju moždanih stanica.

Ribe - losos je bogat omega-3 masnim kiselinama što pomaže u prevenciji kognitivnog pada. Sardine, inćuni i pastrva također su bogati omega-3 masnim kiselinama.

18.01.2016. 16:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh