« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
SAVJETI

Hrana za bolju koncentraciju

U zelenom čaju nalaze se teanin koji povećava aktivnost alfa valova, koji povećava nivo smirenosti i kofein koji vam pomaže pri koncentraciji i drži vas budnim

Popijte fini čaj...
Popijte fini čaj... (Arhiva)
Više o

hrana

,

mozak

,

koncentracija

Hrana regulira vaše raspoloženje i energiju, koje uvelike utječu na vašu koncentraciju, a ona ima moć utjecaja na bistrinu vašeg uma i pamćenje, zato se savjetuje konzumirati sve više namirnica koje vam donosimo u nastavku.

Zeleni čaj

U zelenom čaju nalaze se teanin koji povećava aktivnost alfa valova, koji povećava nivo smirenosti i kofein koji vam pomaže pri koncentraciji i drži vas budnim. Teanin otpušta kofein sporije, a ta dva sastojka proizvode bolju sposobnost usmjeravanja pažnje te poboljšavaju preciznost i brzinu.

Zeleno lisnato povrće

Zeleno lisnato povrće je puno karotenoida i antioksidanata, što povećava moć mozga i pomaže ga zaštititi. Isto tako je bogati i B vitaminom, koji dokazano pomaže boljem pamćenju, snazi mozga i zdravlju. Zeleno lisnati povrće preporučuje se konzumirati za bolju koncentraciju, a sadrži i folnu kiselinu koja poboljšava bistrinu uma.

Ostale namirnice pročitajte na portalu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
26.11.2020. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    26.11.2020. 10:36
    zeleni čaj je dobar zasmirenje i upale grla
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh