« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
SAVJETI

Hrana koju treba izbjegavati za ravan trbuh

Uz malo truda i izbjegavanje određene hrane i to je moguće, stoga pročitajte koje su namirnice zabranjene u ovom slučaju

Treba raditi na tome...
Treba raditi na tome... (Shutterstock)
Više o

hrana

,

ravan trbuh

Kako izgubiti masne naslage na trbuhu? Uz malo truda i izbjegavanje određene hrane i to je moguće, sve što trebate je dosljedno izbjegavati ove napitke i namirnice.

Alkohol - jednako problematičan za zdravlje, kao i za masne naslage. Konzumiranje može dovesti do dehidracije i zadržavanja vode. Također, kokteli obično sadrže slatke voćne sokove, a pivo ima puno kalorija i malu hranjivu vrijednost.

Čips i nezdrave grickalice - jedan korak koji će vam najvjerojatnije pomoći da izgubite neželjeno salo oko trbuha je izbjegavanje nezdravih grickalica, posebno slanih čipsova. Sadrže ulja koja povećavaju kolesterol i rizik od bolesti srca, a prepuni su i soli koja zadržava vodu u tijelu.

Gazirana pića - ako ste već svjesni što jedete, vrlo je važno provjeriti i što pijete. Pića puna šećera mogu doprinijeti povećanju masnih naslaga na trbuhu, a dodatni šećer može pogoršati vaše zdravlje. Odlučite se za vodu ako želite imati ravan trbuh

Mliječni proizvodi - neki ljudi pate od intolerancije na laktozu, a da toga nisu ni svjesni. Bez obzira imate li blaži ili teži slučaj intolerancije, primijetit ćete da su simptomi slični: plinovi i nadimanje. Zamijenite kravlje mlijeko alternativnim mlijekom i pokušajte ograničiti mliječne proizvode poput jogurta i sira. Vaš trbuh i probava bit će vam zahvalni zbog bolje probave, ali i gubitka masnih naslaga, piše 8fit.

Pržena hrana - od pomfrita do piletine, ako je hrana pržena ne činite tijelu uslugu. Nećete se osjećati dobro izvana, ali ni iznutra. Masna hrana može pridonijeti debljanju i povećanju kolesterola. Ovo je bitno za ravan trbuh, ali i cjelokupno zdravlje.

Rafinirani ugljikohidrati - ako stvarno želite izgubiti trbuh, trebate smanjiti rafinirane ugljikohidrate poput bijelog kruha, riže i tjestenine i umjesto toga odabrati opcije s cjelovitim žitaricama. One su bogate vlaknima što je dobro za probavu, ali je i važno za borbu protiv infekcija.

Slatkiši i dodani šećer - razaraju vašu razinu šećera u krvi, što na kraju dovodi do nakupljanja masti oko vašeg trbuha, ali i na drugim mjestima. Razmislite o potpunom izbjegavanju slatkiša i zamijenite ih prirodnim zaslađivačima poput meda. Vrlo je važno i njih konzumirati umjereno. Također obavezno pročitajte popis sastojaka na namirnicama jer se dodani šećer nalazi u mnogim "zdravim namirnicama".

04.01.2020. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh