« Seks
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
UFFF

Hrana koja vas čini lošim u krevetu

Svakodnevne stvari koje mogu imati poguban utjecaj na libido ako ne pripazite što i koliko jedete

Kako može zakazati zbog hrane ...
Kako može zakazati zbog hrane ... (Arhiva)
Više o

hrana

,

seks

,

alkohol

,

sladoled

,

problemi

,

erekcija

,

erektilna disfunkcija

,

najbolji seks

,

libido

,

soja

,

pržena hrana

,

hrana za seks

Ako vam se čini da je krajnje vrijeme za plave čarobne pilulice jer imate problema u krevetu, možda bi trebali prvo pregledati svoj svakodnevni jelovnik, barem tako tvrde nutricionisti Maria i Brian Clement u svojoj knjizi 7 Keys to Lifelong Sexual Vitality. 

Kad jedete beživotnu hranu tipa fast fooda i gotovih jela, živost u krevetu, a i uopće u životu, nije baš vjerojatna.

Stoga, evo popisa najopasnije hrane po vaš libido:

1. Voda

Voda je nužna, naravno, no ona iz slavine nije nikad potpuno čista, a dodaci koji se stavljaju vrlo lako mogu utjecati na vašu razinu testosterona. Ovo nije poziv na konzumaciju više piva ili gemišta, nego na vodu koja neće raditi nered u gaćama.

2. Alkohol

Da odmah spomenemo i drugu tekućinu koju muškarci često smatraju alternativom vodi. Libido drastično pada nakon konzumacije alkohola, ma koliko se vama činilo da ste genijalni u krevetu nakon pola boce viskija - to je samo privid.

3. Mliječni proizvodi

Nažalost, i oni spadaju u kategoriju hrane koju treba oprezno konzumirati. Većina ljudi i ne zna da ima intoleranciju na laktozu, nego misle da je normalno biti nadut nakon sira ili sladoleda. Smanjite potrošnju na tri puta tjedno i sve će biti u redu.

4. Pržena hrana

Masna šnicla s krumpirima je ideal prehrane u Hrvata, no kako tolika masnoća oštećuje krvne žile. Transmasne kiseline lijepe se na unutrašnjost žila, usporavaju krvotok, a time i dovođenje krvi u penis koji, da bi se, jel', digao, ipak treba puni dotok krvi...

5. Brza hrana

O štetnosti brze hrane za zdravlje bespredmetno je raspravljati, no ipak je i dalje visoko na top listi omiljene hrane. Kemikalije u hamburgerima i hrenovkama mogu također imati poguban učinak na hormonsku ravnotežu, uzrokujući smanjenje libida.

6. Soja

Soja ima estrogena koji utječe na izlučivanje hormona i na taj način može negativno utjecati na libido. Ne pretjerujte sa sojinim mlijekom, a ako ga konzumirate, najbolje ga je miješati s kravljim mlijekom u omjeru 1:1.

7. Kolači i krafne

Previše šećera poremetiti će metabolizam glukoze i inzulina, umarajući na taj način vaš organizam. Usput, šećeri koji su u tim proizvodima upakirani s masnoćama su jednostavno najgora moguća kombinacija za žile.

19.08.2012. 15:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh