« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
MLJAC

Hrana koja skida kilograme kao od šale

Hrana nam može nabaciti višak kilograma, no jednako tako ćemo ih i pravilnim odabirom namirnica skinuti bez previše problema

Tamna čokolada pomaže pri - mršavljenju :)
Tamna čokolada pomaže pri - mršavljenju :) (Dreamstime)
Više o

dijeta

,

zdrava hrana

,

čaj

,

humus

,

tamna čokolada

,

vlakna

,

antioksidansi

,

najbolja dijeta

Dijeta je jedna od najviše korištenih riječi na internetu, što ne čudi kad se zna da je u razvijenom svijetu preko polovice stanovništva - pretilo.

Naravno, kilogrami nisu došli sami već iz tanjura, no jednako tako možemo ih i izgubiti, a da tanjur ne bude prazan. Kako? Pravilnim odabirom zdravih namirnica koje će nas sjajno zasititi i pritom nam neće napraviti višak oko trbuha.

Avokado -  pola avokada za ručak i nema gladi sve do večere. Vlakna, kalij i zdrave masnoće u ovom zelenom voću zasitit će vas i dati vam preko potrebne nutrijente.

Čaj - katehini i kofein u ovom zdravom napitku pomažu pri sagorijevanju masnoća. 

Čokolada - tamna čokolada prepuna je antioksidansa koji ubrzavaju metabolizam, no dnevno je dovoljan jedan red.

Humus - ljudi koji redovno jedu humus imaju osam posto tanji struk od onih koji ne jedu ovaj namaz od slanutka. Zašto? Humus je bogat vlaknima koja će te brzo zasititi, te proteinima koji će ti dati snagu. 

Kikiriki ili maslac od kikirikija -  kontrolira osjećaj gladi sljedećih 12 sati. Bit će dovoljno dvije žlice maslaca ili 30 grama kikirikija jer je to ipak vrlo kalorična hrana.

Šljive - osobe koje jedu šaku šljiva dnevno mršave brže od onih koji uopće ne jedu šljive, zbog velikog udjela prehrambenih vlakana u ovoj sjajnoj voćki. 

Zobene pahuljice - idealan doručak koji kontrolira glad cijeli dan. Kao i u humusu, vlakna u zobenim pahuljicama imaju vrlo bitnu ulogu. 

15.08.2015. 11:50:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh