« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
OPREZ

Hrana koja samo zvuči zdravo, a zapravo - nije

Mitova o hrani ima napretek, pa će vam tako mnogi ljudi bez oklijevanja reći da jedu zdravo i pritom navesti neku od ovih namirnica koje su sve samo ne takve

Voćni jogurt je zdrav - ako ga napravite sami
Voćni jogurt je zdrav - ako ga napravite sami (Arhiva)
Više o

nezdrava hrana

,

zdrava hrana

,

voćni sokovi

,

voćni jogurt

,

bademovo mlijeko

,

kokosova voda

Zdrava hrana postala je gotovo opsesija i sve češće možete čuti od svojih prijatelja kako se "zdravo hrane", da bi vam nakon toga nabrojali neke od ovih namirnica koje su sve samo ne toliko zdrave koliko se o njima govori ...

Bademovo mlijeko - sadrži malo kalorija i uopće nema šećera, ali zapravo nema ni previše badema. Većina brendova ima tek oko 2 posto badema što rezultira "mlijekom" siromašnim proteinima i kalcijem.

Dijetalni negazirani sokovi - ako na nekom proizvodu piše da je dijetalni to ne znači nužno da je i zdrav. Iako nemaju šećera, dijetalni sokovi zaslađeni su raznim umjetnim šećerima koji nisu uvijek najzdraviji.

Grickalice od riže - riža je velik izvori visokog glikemičnog indeksa karbohidrata što znači da razina glukoze u krvi rapidno raste zajedno s inzulinom. Grickalice od riže također imaju malo proteina te zapravo pružaju "prazne kalorije".

Kolači bez šećera - čak i ako nemaju šećera torte su bogate mastima i kalorijama zahvaljujući svojim drugim sastojcima.

Kokosova voda - možda je riječ o ultimativnom piću za hidratizaciju, no također se radi o velikim količinama šećera.

Margarin - iako se neke vrste margarina "hvale" da smanjuju kolesterol i dalje konzumirate štetna ulja.

Smoothieji - sastoje se od mješavina voća, jogurta, sladoleda i meda i mogu imati više kalorija od prosječnog odbora i čak do 12 čajnih žlica šećera.

Voćni jogurt - običan i grčki jogurt imaju manje šećera, masti i kalorija, no većina voćnih varijanti jogurta ima kalorije kao dvije kriške kruha i do šest čajnih žlica šećera 

Voćni sok - zapravo je koncentrirani izvor kalorija koje dolazi od jednostavnih šećera. Kada razmislite da trebaju tri do četiri cijela komada voća za jednu čašu soka, što znači i sve njihove kalorije i šećeri, brzo postaje jasno da je riječ o napitku "prebogatom" kalorijama.

02.03.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh