« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
PRIRODA DAJE

Hrana koja pomlađuje i uklanja bore

Što vam treba svakoga dana biti u tanjuru kako biste dozvolili prirodi da napravi reda u vašem tijelu i vrati vam mladost i ljepotu

Neka vam priroda pokloni lijep izgled
Neka vam priroda pokloni lijep izgled (Shutterstock)
Više o

hrana

,

zdrava hrana

,

bore

,

pomlađivanje

,

špinat

,

antioksidansi

,

uklanjanje bora

,

mladolikost

,

aloa vera

Prehrana je ključna za naš izgled, ma koliko mi nade i novaca polagali u razne kremice, bez pravilne prehrane ništa nam neće pomoći. Stoga, evo nekoliko savjeta što biste trebali imati svaki dan u tanjuru kako biste zadržali mladolik izgled i izbrisali bore s lica.

Borovnice su svojim bogatstvom antioksidansa idealan dodatak svakom doručku za sprječavanje preranog starenja, a uz to su sjajno rješenje za prevenciju karcinoma.

Povrće u svim varijantama, po mogućnosti iz domaćeg uzgoja, napunit će vaš organizam svim potrebnim vitaminima, mineralima i antioksidansima, a naročito lisnato povće kao što je repa, kelj, salata i špinat, koji imaju i lutein i zeaksantin koji naročito dobro djeluju na mozak.

Narančasto i žuto korjenasto povrće prepuno je beta karotena, superantioksidansa korisnog za kožu i oči, pa neka vam u tanjuru uvijek bude mrkve, slatkog krumpira i bundeva. 

Kad govorimo o naročito snažnim antioksidansima, ne smijemo zaboraviti kvercetin, sastojak brokule koji je protuupalno sredstvo koje se uspješno bori i protiv starenja.

Uz povrće i voće, ništa manje kvalitetna hrana nisu organska jaja bogata proteinima i vitaminom D, koja najviše koristi daju kad se konzumiraju sirova.

Za ljepotu kože i brisanje bora vrijedi popiti čašu soka od aloe vere koji znanstveno dokazano pomaže u zacjeljivanju i obnavljanju kože, smanjenju dubina bora i poboljšavanju elastičnosti kože, sve zbog poticanja proizvodnje kolagena.

Kako pomlađuje uglavnom sirova hrana, iskustva možete podijeliti s drugima na forumu Sirova hrana.

19.02.2014. 09:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh