Hrana koja ne ide u zamrzivač
Blagdanski stolovi obično su puni ostataka koje, prilično neselektivno, trpamo u hladnjak i zamrzivač "da ne propadne", no moramo ipak malo više paziti što radimo
Blagdanski stolovi obično su na kraju priče puni raznoraznih ostataka koje najčešće samo utrpamo u hladnjak "za poslije" ili "sutra"... no, kako nas muče fizikalni zakoni pa sve ne stane, obično se napuni i - zamrzivač.
Naravno, pritom treba ipak biti selektivan i pažljiv, jer neka hrana jednostavno ne ide tamo - u najboljem slučaju potpuno će izgubiti okus, a u najgorem - postati otrovna za nas!
Prema tome, evo par namirnica koje ne smijete zamrzavati ni za živu glavu:
Jaja - kad zamrznete jaje u ljusci, bjelanjak i žumanjak će se raširiti, zbog čega će ljuska puknuti. No, ako iz prije zamrzavanja razbijete i pomiješate zajedno, tako mogu izdržati do godine dana.
Jogurt i kiselo vrhnje - mliječni proizvodi općenito će postati vodenasti ako ih zamrznete, a ove dvije stvari će se potpuno razdvojiti i postati nejestiva tekućina koju eventualno možet koristiti u kuhanju... ali ni to nije baš pametno.
Krumpir - ni pod razno, jer ima velik udio vode i u njemu će se formirati ledeni kristali, pocrnit će i pretvoriti u kašu.
Pohano meso - postat će meko i kašasto nakon odmrzavanja, preciznije, potpuno bljutavo i neprepoznatljivo.
Ukratko - pazite što radite!
Novi komentar