« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
PRIPAZITE

Hrana koja nam ruši imunitet

U doba prehlada i gripe treba posebno paziti što jedemo, jer neke vrste hrane imaju vrlo loš utjecaj na naš imunitet i čine nas neotpornim na bolesti

Masna i pržena hrana ruši imunitet
Masna i pržena hrana ruši imunitet (Shutterstock)
Više o

hrana

,

mlijeko

,

imunitet

,

alkohol

,

šećer

,

mliječni proizvodi

,

masna hrana

,

pržena hrana

,

jednostavni ugljikohidrati

Imunitet je od ključnog značaja u ove jesenske dane, a mi po običaju radimo sve ne bismo li mu naštetili, naravno nesvjesno. Kao i sve ostalo vezano za zdralje, problemi počinju u tanjuru, pa evo koju bi hranu trebalo izbjegavati kako bi nam imunitet ostao snažan.

>> Dobra i loša hrana za vaše zdravlje >>

I ovdje su na prvim mjestima uobičajeni sumnjivci koji nisu dobri za naš organizam, pa za početak treba spomenuti rafinirani šećer. On ima ravno nula posto hranjivih tvari, povećava razinu šećera u krvi i smanjuje sposobnost organizma da se bori protiv virusa i bakterija. 

Šećer je skriven i u jednostavnim ugljikohidratima, jednostavnije rečeno, pekarskim proizvodima od bijelog brašna koji se u tijelu brzo pretvaraju u glukozu s istim učinkom kao i rafinirani šećer. Umjesto njih, jedite cjelovite žitarice.

>> Zdravom prehranom do super jakog imuniteta >>

Masna i pržena hrana puna je zasićenih masnih kiselina koje podižu krvni tlak i slabe imunitet, a alkohol također slabi imunitet i čini organizam neotpornim na sezonske bolesti.

Na kraju, mlijeko i mliječni proizvodi zgušnjavaju sekrete u grlu i plućima i usporavaju oporavak od bolesti, tako da za vrijeme prehlade i gripe treba izbjegavati njihovu konzumaciju.

>> Jesenska hrana za zdravlje i imunitet >>

15.11.2014. 09:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh