« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
SAVRŠENO

Hrana koja liječi naše tijelo i um

Problemi s ispadanjem kose, primjerice, mogu biti uzrokovani nedostatkom cinka, željeza i proteina, a oni se u tijelo ne unose samo tabletama nego finom i zdravom hranom

Orašasti plodovi su višestruko korisni
Orašasti plodovi su višestruko korisni (Arhiva)
Više o

hrana

,

bolesti

,

liječenje

Tajna zdravog života leži u ispravnoj kombinaciji namirnica na tanjuru. Problemi s ispadanjem kose primjerice mogu biti uzrokovani nedostatkom cinka, željeza i proteina, a oni se u tijelo ne unose samo tabletama nego finom i zdravom hranom.

Depresija je često usko povezana s nedostatkom vitamina D u organizmu. Kvasac, dvopek, tijesto, riža, grašak, grah, špinat, losos i riba namirnice su koje podižu raspoloženje. Osim toga, datulje, smokve i banane poznate su kao "Mood Food".

Koncentracija se može poboljšati povećanim unosom kolina, obnovitelja živaca koji se nalazi u jajima, bakalaru, lososu i prokulicama. Pomažu i vitamini B1 (mlijeko, perad), omega-3 masne kiseline i antioksidansi poput naranči, paprike, lješnjaka i maslinovog ulja, jer potiču komunikaciju između mozga, mišića i živaca.

Kosa i koža bit će bolja ako su na tanjuru korabica, luk, pir, ječam, hren - namirnice koje imaju pregršt vitamina, kalcija i hranjivih tvari koje jačaju korijen kose te ju čine čvrstom i sjajnom.

Plodnost se također može kontrolirati hranom - prije i za vrijeme trudnoće žene bi trebale jesti što više hrane koja sadrži vitamine A (crveno i zeleno povrće), E (biljno ulje) i B12 (meso, riba, jaje) te folne kiseline (nekuhane namirnice). Kako bi spermiji ostali mobilni, muškarcima treba puno cinka (meso, plodovi mora), koji pospješuje stvaranje muškog spolnog hormona testosterona.

Seksualna bezvoljnost - vitamini E, C, kalcij i magnezij ključni su za stvaranje i upravljanje seksualnim hormonima. Afrodizijsko djelovanje ima prije svega voće (bobičasto) pa šparoge, mliječni proizvodi i lješnjaci.

24.04.2015. 18:06:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh