« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
OPREZNO ...

Hrana koja je manje zdrava nego što mislite

Postoje jela za koje je popularno mišljenje da su zdrava, ali istina je nešto drugačija, a evo i o kojim se namirnicama zapravo radi

Kupovna kokosova voda prepuna je šećera
Kupovna kokosova voda prepuna je šećera (Arhiva)
Više o

hrana

,

nezdrava hrana

,

zdrava hrana

,

bademovo mlijeko

,

kokosova voda

 

Bademovo mlijeko - sadrži malo kalorija i uopće nema šećera, ali zapravo nema ni previše badema. Većina brendova ima tek oko 2 posto badema što rezultira "mlijekom" siromašnim proteinima i kalcijem.

Dijetalni negazirani sokovi - ako na nekom proizvodu piše da je dijetalni to ne znači nužno da je i zdrav. Iako nemaju šećera, dijetalni sokovi zaslađeni su raznim umjetnim šećerima koji nisu uvijek najzdraviji.

Grickalice od riže - riža je velik izvori visokog glikemičnog indeksa karbohidrata što znači da razina glukoze u krvi rapidno raste zajedno s inzulinom. Grickalice od riže također imaju malo proteina te zapravo pružaju "prazne kalorije"

Kokosova voda - možda je riječ o ultimativnom piću za hidratizaciju, no također se radi o velikim količinama šećera.

Kolači bez šećera - kako bi "torte bez šećera" mogle biti nezdrave? Čak i ako nemaju šećera torte su bogate mastima i kalorijama zahvaljujući svojim drugim sastojcima.

Margarin - iako se neke vrste margarina hvale da smanjuju kolesterol i dalje konzumirate štetna ulja.

Smoothieji - sastoje se od mješavina voća, jogurta, sladoleda i meda i mogu imati više kalorija od prosječnog odbora i čak do 12 čajnih žlica šećera.

Voćni jogurt - običan i grčki jogurt imaju manje šećera, masti i kalorija, no većina voćnih varijanti jogurta ima kalorije kao dvije kriške kruha i do šest čajnih žlica šećera.

Voćni sok - riječ je o piću koje je koncentrirani izvor kalorija koje dolazi od jednostavnih šećera. Kada razmislite da trebaju tri do četiri cijela komada voća za jednu čašu soka, što znači i sve njihove kalorije i šećeri, brzo postaje jasno da je riječ o napitku "prebogatom" kalorijama.

 

08.02.2016. 13:27:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh