« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
SPAS

Hrana i piće dostavljeni u poplavljeno velikogoričko područje

Rijeka Sava je u opadanju od slovenske granice do Siska, a nizvodno od Siska je u laganom porastu

Hrana i piće dostavljeni u poplavljeno velikogoričko područje
Hrana i piće dostavljeni u poplavljeno velikogoričko područje (Bruno Konjević/Cropix)
Više o

poplave

,

DZUS

,

rođeni 21. rujna

,

tekst pristupnog ugovora

U poplavljena mjesta na velikogoriškom području: Lekneno, Drnek i Obed dostavljena je hrana i piće, a uskoro će biti dostavljena i u Sop Bukevski, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Prema posljednjim informacijama neće biti evakuacije poplavljenih sela u Sisačko-moslavačkoj županiji. DUZS navodi i da tamo vreće više ne brane naselja jer se voda povukla. Pripadnika HV-a nema više na terenu Sisačko-moslavačke županije.

Sava uzvodno od slovenske granice do Siska je u opadanju, na području Siska stagnira, a nizvodno od Siska je u laganom porastu.

Zavod za javno zdravstvo Sisak poručuje da se voda iz vodovoda može piti, dok iz bunara nije za piće ni nakon prokuhavanja. Upozoravaju se građani da ne piju ni vodu iz vodovoda ukoliko primijete da je mutna.

Na području Virovitičko-podravske županije vodostaji su u opadanju.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji poplavljena je i zatvorena županijska cesta Sišćani-Kabel. Radi se o rijeci Lonji, a mjesto Sišćani se nalazi na granici Bjelovarsko-bilogorske i Zagrebačke županije. (hina/metro-portal)

21.09.2010. 13:55:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh