« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
POMOĆ GRAĐANIMA

HPB daje kredite za pripremu turističke sezone

Iznosi do 7.000 eura klijentima su dostupni bez jamaca, a za veće iznose osiguranje se bira prema mogućnostima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

krediti

,

turizam

,

turistička sezona

,

HPB

,

krediti bez jamaca

,

namjenski krediti

Hrvatska poštanska banka (HPB) širi svoju ponudu namjenskih kredita za građane pa će tako od 1. travnja klijentima biti dostupan kratkoročni kredit za pripremu turističke sezone, izvjestili su iz te banke.

Kredit je namijenjen građanima koji se bave iznajmljivanjem smještajnih ili turističkih kapaciteta, a moguće ga je realizirati u iznosu do 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, pri čemu se do 50 posto odobrenog iznosa može isplatiti na račun korisnika kredita.

Iznosi do 7.000 eura klijentima su dostupni bez jamaca, dok kod većih iznosa instrumente osiguranja klijenti biraju prema vlastitim mogućnostima.

Osim jamaca, kao instrumenti osiguranja mogu se koristiti namjenski depozit, polica životnog osiguranja, riziko polica ili udjeli u fondovima HPB-Investa.

Rok otplate kredita je do 24 mjeseca, a korisnici mogu odabrati hoće li anuitete plaćati mjesečno, tromjesečno, polugodišnje ili godišnje.

Kamatna stopa na kredit iznosi 8,49 posto godišnje (EKS od 10,11 posto), a banka klijentima nudi ostvarenje niže naknade za obradu kreditnog zahtjeva, ovisno o korištenju ostalih proizvoda iz ponude banke, navodi se u priopćenju. (hina/metro-portal)

23.03.2010. 13:25:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh