« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
TEŠKA NESREĆA

Horvatinčić tvrdi kako je na brodu otkazalo upravljanje

Upravljački sustav broda je otkazao iz kojeg razloga u trenutku nesreće nisam njime mogao normalno upravljati i skrenuti sa smjera koji je vodio prema drugom plovilu, stoji u izjavi

Fotografija vijesti
Više o

Tomo Horvatinčić

,

pomorska nesreća

,

horvatinčić nesreća

,

Anica Đerđe Dilber

U svojoj izjavi za medije Tomo Horvatinčić potvrdio je da je sudjelovao u pomorskoj nesreći kod Primoštena, objašnjavajući kako je na njegovom brodu zakazao upravljački sustav, što je za posljedicu imalo teški sudar u kojem je dvoje ljudi izgubilo živote, prenosi Hina.

"Ovim putem mogu potvrditi kako sam na žalost s brodom Santa Marina kojim sam upravljao danas prijepodne sudjelovao u teškoj pomorskoj nesreći s ljudskim žrtvama. Na moju veliku žalost, upravljački sustav broda je otkazao iz kojeg razloga u trenutku nesreće nisam njime mogao normalno upravljati i skrenuti sa smjera koji je vodio prema drugom plovilu.

Uvidjevši da upravljački sustav ne funkcionira, svim sam snagama pokušao osobe s jedrilice upozoriti da ne kontroliram brod i da nemam mogućnosti spriječiti opasnost koja je nastala. Na žalost, moji pokušaji nisu pomogli u sprječavanju ovog tragičnog sudara", kaže se izjavi.

"Svjestan odgovornosti prema žrtvama ove tragične nesreće, u ovoj situaciji proživljavam vrlo teške trenutke i molim Vas za razumijevanje. Dostupan javnosti kao i uvijek, molim Vas da razumijete kako sam zbog ovog tragičnog događaja u velikom šoku i kako ću Vam se sa svim informacijama obratiti čim budem u mogućnosti", navodi se u izjavi Tome Horvatinčića.

16.08.2011. 18:49:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    napaljena
    16.08.2011. 20:17
    "...upravljački sustav broda je otkazao iz kojeg razloga u trenutku nesreće nisam njime mogao normalno upravljati" ... po ovome IZ KOJEG RAZLOGA vidi se da mu je izjavu napisao pravnik jer jedino te seljačine ne znaju hrvatski jezik i pišu debilne iskrivljene rečenice. Tekst je sročen savršeno, i Tomica će se izvući kao i Hrvoje Krstulović koji je na Hvaru prije nekoliko godina isto tako ubio putnika na jedrilici, austrijsko dijete. Sve to spada u rubriku STRAVA I UŽAS.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh