« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
IPAK NEĆE VAN

Sanader ostaje u pritvoru još dva mjeseca

Ivo Sanader još dva mjeseca neće iz zatvora jer bi mogao utjecati na svjedoke ili pobjeći iz zemlje

Sanader pri uhićenju u Salzburgu
Više o

Ivo Sanader

,

USKOK

,

Krešimir Devčić

,

sanader

,

Sanader u Remetincu

,

Sanader suđenje

Sudac zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić danas je odlučio da će Ivu Sanadera zadržati u pritvoru još dva mjeseca zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali i opasnosti od bijega.

Sudac Devčić te predstavnici USKOK-a i Sanaderova obrana u Remetinec su stigli nešto prije 9,30 sati za kada je zakazan početak ročišta.

USKOK je za bivšeg premijera zatražio produljenje istražnog zatvora, dok obrana smatra da bi Sanader nakon mjesec dana provedenih u Remetincu trebao biti pušten na slobodu.

Jedan od Sanaderovih odvjetnika, Čedo Prodanović, rekao je da za sada neće predlagati da ga se pusti uz jamčevinu, ali da će "razmisliti o kućnom pritvoru kad vide kako će proteći današnje ročište".

Pojasnio je i da se ročište održava u Remetincu zbog Sanaderova zdravstvenog stanja. Zakon, naime, predviđa da osumnjčenik treba prisustvovati ročištu na kojem se odlučuje o istražnom zatvoru.

Sudac Devčić ranije je kazao da će odluku objaviti u poslijepodnevnim satima.

Zbog opasnosti od bijega i mogućnosti utjecaja na svjedoke Sanaderu je istražni zatvor određen je još u prosincu prošle godine kad je USKOK protiv njega pokrenuo istragu zbog sumnje da se s ostalim osumnjičenicima u slučaju Fimi medije udružio te zlouporabio premijerski položaj i ovlasti. No, u Remetinec je stigao tek 18. srpnja kada ga je Austrija, gdje je uhićen po međunarodnoj tjeralici, izručila Hrvatskoj.

Sanaderova obrana i ranije je isticala da on u vrijeme uhićenja u Austriji nije bio u bijegu nego da je išao na unaprijed dogovoren službeni put.

Sanadera USKOK u nekoliko korupcijskih afera tereti za zlouporabe premijerskog položaja i ovlasti, udruživanje radi počinjenja kaznenog djela te primanje mita.

17.08.2011. 12:03:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh