« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
zabavan trening

Hoopilates - vježba koja vas vraća u djetinjstvo

Ako mrzite naporno trčanje ili aerobik, isprobajte novu vježbu koju obožava i Michelle Obama

(Romina McGuinness/MWN)
Više o

pilates

,

mršavljenje

,

Michelle Obama

,

Hulahop

,

hoopilates

,

vježba

,

Saharah Ali

Od glamurozne Michelle Obama pa do prosječnog petogodišnjeg djeteta, svi se ponekad vole malo vrtjeti. Zato je za vježbu cijelog tijela izvrsna kombinacija hulahopa i pilatesa - Hoopilates. Samo oslobodite dijete u sebi, zabavite se i pritom izgledajte bolje.

Hoopilates tonira i oblikuje cijelo tijelo, od trbušnih mišića do bokova i bedara.

''Iako je hulahop u velikoj mjeri način povezivanja s djetetom u vama, to je i vježba za odrasle'', objašnjava Saharah Ali, trenerica Hoopilatesa u teretani Crunch u New Yorku.

Tijekom treninga u pokretu je cijelo tijelo, od mišića do mozga. Sat počinje intenzivnom desetominutnom vrtnjom hulahopa kako bi se pokrenula frekvencija srca, sagorjele masti i pokrenuo kardiovaskularni sustav.

Hulahop se vrti ulijevo pa udesno, a spajaju se pokreti ruku i nogu. Ovo će vam pomoći da budete mršaviji i jači od glave do pete. Dakle, recite zbogom salu na trbuhu i mlitavim rukama!

Glavni izazov vježbe je zadržati hulahop u visini te održavati tjelesnu ravnotežu. Koncentracija je, dakle, ključna jer se morate usredotočiti na koordinaciju očiju i ruku. Ove vježbe revitaliziraju živčani sustav, pomažu da svoj um zadržite budnim, te da usporite proces starenja.

''Hoopilates stvara istu mentalnu stimulaciju kao rješavanje križaljke - mozak radi uzduž cijelog tijela'', kaže Saharah Ali.

Ali svakih deset minuta u jednosatnoj vježbi izmjenjuje intenzivne hulahop vježbe s pilatesom:

''Radimo udarce-škare, odraze nogama, a hulahop koristimo i za vježbe ravnoteže. Sat završavamo tako da posljednji put uzmemo hulahop i vrtimo ga koliko god naši kukovi to mogu''.

U jednom satu vježbe prosječna osoba sagori između 300 i 500 kalorija. Savršeno je to za ljude koji ne žele agresivan trening. Hoopilates je idealan i za one kojima se ne sviđaju trčanje ili aerobik.

Također, ova nova vježba ima veze s nečim osobnim - moraju vam popustiti sve kočnice prije nego se počnete znojiti uz glazbu.

Omiljena melodija Saharah Ali za hulahop je 'Vogue' pop ikone Madonne, kao i ' Where'd you get your body from' Black Eyed Peasa.

Piše: Romina McGuinness/ Metro World News
02.11.2009. 14:01:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh