« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Rowena Bird: LUSH

Očuvajte mladost uz prirodnu kozmetiku

Koristiti laboratorijske kremice ili prirodnu kozmetiku, pitanje je koje si mnoge žene postavljaju. O prednostima prirodne kozmetike govori Rowena Bird, kozmetičarka i suosnivačica LUSH kozmetike.

arhiva
arhiva
Više o

ekologija

,

prirodna kozmetika

,

očuvanje okoliša

,

LUSH

,

tajne ljepote

,

Rowena Bird

Prirodna kozmetika protiv "umjetne" na današnjem tržištu dobiva sve veću važnost. Čini se da danas osviještenim ženama nije dovoljno samo čuti komplicirane latinske nazive sastojaka kako bi kupile određeni proizvod. Danas se gleda i na ekološku sferu pa su veliki komadi sapuna kojeg vam pred očim izrežu i zamotaju u reciklirani papir sve popularniji i interesantniji. Također, sastojci koje raspoznajete od djetinjstva bude sigurnost u proizvode koje nude specijalizirani dućani poput LUSHa.

Kozmetičarka Rowena Bird, jedna od suosnivačica LUSH kozmetike odlučila je podijeliti nekoliko savjeta i tajni ljepote sa ženama širom svijeta.

Koja je vaša omiljena prirodna kozmetika?

Volim šećerni piling kojeg sam sama osmislila. Jednom sam ugledala komadić šećera i shvatila da svaka žena koja voli slatko sigurno mora voljeti i sećerni piling za svoje tijelo.

Kompanije poput LUSHa koriste različito voće i povrće za svoje proizvode. Što se najviše koristi?

Limun, limeta i grejp. Koriste se za šampone, gelove za tuširanje, skidanje šminke... Mi također koristimo dosta i avokado i bananu jer su izrazito puni vlage.

Što je učinkovitije - današnji laboratorijski istraženi preparati ili savjeti i trikovi naših baka?

Pa gledajte, možete večeru skuhati doma, a možete i otići u restoran. Isto pravilo vrijedi i za prirodnu kozmetiku.

Postoje tvrdnje kako prirodna kozmetika, poput LUSHa, ne miriši dovoljno jako te su stoga potrebni umjetni dodaci koji poboljšavaju mirise konačnog proizvoda. Je li to istina?

Ne, to je potpuna zabluda. Ideja je imati puno različitih proizavoda u dućanu, od kojih je većina ne pakirana. Oni svi sadrže esencijalna ulja pa otpuštaju snažne mirise. Prodavačice su uvijek nasmiješene i dobre volje zbog aromaterapije kojoj su izložene.

Prije ste radili kao kozmetičarka. Možete li nam dati koji savjet kako očuvati ljepotu?

Koristite prirodnu kozmetiku (uz smijeh). Ne, ozbiljno. Koristite kreme s visokim postotkom vlažnosti, pilinge jednom ili dva puta tjedno, pijte dvije litre vode na dan i priuštite si dovoljno sna.

Piše: Natalia Stupakova/ Metro Rusija
04.11.2009. 14:47:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh