« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
IZAĐITE VAN!

Hodanje - ljekovito i korisno za mozak

Hodanje pomaže pri kreativnom razmišljanju, a ujedno i smanjuje rizik od preuranjene smrti, pa je jedina naša poruka - hodajte svakog dana

Hodanje je najjednostavnija vrsta vježbanja
Hodanje je najjednostavnija vrsta vježbanja (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

hodanje

,

razmišljanje

Hodanje je toliko jednostavna aktivnost da je na nju najlakše zaboraviti kad se razmišlja o tjelovježbi, no stručnjaci tvrde da se nikako ne smije zanemariti - dvadesetak minuta hodanja dnevno radi prava mala čuda za psihičko i fizičko zdravlje

Nedavno istraživanje dalo je rezultate u kojima je hodanje bilo povezano s poboljšanjima glede kreativnog razmišljanja, tj. u situacijama u kojima je bilo moguće ponuditi više rješenja za neki problem.

Nasuprot tome, ispitanici su u sjedećem položaju bili učinkovitiji prilikom rješavanja problema koji su imali samo jedno rješenje.

Uz to, hodanje i produžuje život, jer je najmanje 2,5 sata tjedno dovoljno da se za trećinus manji rizik za preuranjenu smrt.

Rezultati su pokazali kako je hodanje bilo povezano s dužim trajanjem života i nakon što su u obzir uzeli čimbenike poput prehrane i stupnja obrazovanja.

Dodatna analiza je pokazala kako je hodanje bilo najviše povezano sa smanjenjem rizika za smrt od moždanog udara, dijabetesa i bolesti srca.

Sve u svemu - hodajte svaki dan!

14.02.2016. 12:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh