« Život
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
ZBOGOM SMRADU

Hoćete se riješiti nepodnošljivog smrada, a ne znate kako?

Nažalost neugodnim mirisi su sastavni dio našeg života, no to ne znači da se moramo s time pomiriti jer postoje načini kako da ih eliminiramo jednom zauvijek

Fotografija vijesti
Više o

cigarete

,

životinje

,

život

,

vlaga

,

smrad

,

ugodni mirisi

,

smrad iz cipela

,

stambeni prostor

Koliko puta ste s gađenjem okretali glavu zbog nesnosnog smrada koji se širi iz nečijih tenisica ili panično prstima čepili nos jer više niste mogli izdržati odvratan miris iz hladnjaka?

Nažalost neugodnim mirisi su sastavni dio našeg života, a kao nusprodukt življenja prate nas u stopu htjeli mi to ili ne.

No to ne znači da se moramo s time pomiriti jer postoje načini kako da ih eliminiramo jednom zauvijek, piše Devine Caroline.

Sportske tenisice - Čije tenisice ne smrde? Pošto nam se noge znoje, sportske tenisice su plodno tlo za razvoj bakterija koje uzrokuju neugodne mirise.

Srećom postoji lijek kojim se smrad može eliminirati, a pogotovo je lako ako su napravljene od sintetičkih materijala.

Bez bojazni ih bacite u perilicu za veš, te ih osušite na suncu. Ako pranje ne ukloni nesnosni zadah iz njih spremite ih u plastičnu vrećicu te ih stavite u zamrzivač preko noći.

Nakon toga uložak dobro istrljajte sodom bikarbonom, a ako to ne upali zapamtite da morate nositi čarape.

Miris kućnog ljubimca u automobilu - Kako bi uklonili sve tragove koje je vaš kućni ljubimac ostavio u vašem limenom ljubimcu morate se riješiti svih dekica, jastučića te igračaka koje su služile da Flokiju vožnja bude što udobnija. Posipajte sodu bikarbonu po unutrašnjosti vozila, te pustite da djeluje preko noći. Sutradan temeljito usišite, a ako automobil još uvijek zaudara kao zoološki vrt napravite otopinu bijeloga octa i vode te pošpricajte po unutrašnjosti. Pustite da se posuši,  po mogućnosti ostavite sva vrata otvorena.

Miris vlage i pljesni - Ako imate ozbiljnih problema s naslagama plijesni potrebna vam je profesionalna pomoć, no ako se samo radi o mirisu onda imamo rješenje za vas. Potreban vam je odvlaživač zraka te aktivni ugljen koji će neutralizirati neugodan miris iz vašeg podruma ili neke vlažne prostorije. Možete napraviti otopinu od bijelog octa, eteričnog ulja čajevca te ekstrakta sjemenki grejpa. Svi ti sastojci su prirodni fungicidi i riješiti će vaš problem sa nesnosnim smradom vlage. Ako vam odjeća zaudara po vlazi, u ormar stavite čarapu koju ste napunili samljevenom kavom.

Hladnjak - Prvenstveno otkrijte i eliminirajte izvor nesnosnog smrada od kojeg vam se želudac diže. Pobacajte svu hranu koju je zahvatila plijesan, koja je strunula, te kojoj je istekao rok trajanja. U biti izbacite svu hranu koja je promijenila boju, oblik i miris. Kada ste se riješili sve hrane u kojoj samo što nije počela nova evolucija, ispraznite hladnjak, te obrišite sve stjenke, ladice i police otopinom tople vode i bijelog octa. Prije nego što ponovno napunite police stavite u hladnjak otvorenu kutijicu sa sodom bikarbonom koja će pokupiti preostale neugodne mirise. Kako bi izbjegli ponovni atentat na vaš nos posudicu sa bikarbonom mijenjajte svakih nekoliko mjeseci.

Češnjak - Poznato je da se s prstiju teško uklanja miris češnjaka, no postoji rješenje. Dobro istrljajte prste u limunovom soku, a ako se to pokaže neuspješnim pokušajte pod mlazom vode trljati ruke o žlicu od nehrđajućeg čelika.

Miris ribe u kuhinji - Kako bi uklonili miris, ili smrad, ribe prilikom pripreme jela neka kraj vas bude zdjela sa malo bijelog octa. Ostatke ribe nakon čišćenja odmah bacite u plastičnu vrećicu koju potom čvrsto zavežite kako se miris ne bi širio po vašem životnom prostoru.

Miris dima - Ako želite izbjeći da vam odjeća zaudara kao da ste se valjali u šumskom požaru stavite ju na nekoliko sati van da se prozrači. Ako i dalje smrdi kao pepeljara, nažalost,  jedino što vam preostaje je da ju operete.

02.11.2011. 13:50:44
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ana
    03.09.2015. 21:01
    Znam kako se jos moze rijesiti neugodnog mirisa iz hladnjak...nakon sto uklonite sve namirnice koje vise nisu jestive u jednu zdijelicu iscijedite jedan limun te dodajte malo mlake vode tek tako da limun ne bude prejak te da vas ne boli glava i zatim cdjelicu stvite u hladnjak neka odstoji nekoliko dana :)
  2. avatar
    Ary
    25.05.2016. 13:59
    za riješavanje plijesni sam koristila muffa killer koji je odličan i funkcionalan
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh