« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
PROBLEMI?

Hoćete li izgubiti WhatsApp?

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija na svijetu s oko 1,5 milijardi korisnika

WhatsApp ne podržava stare mobitele
WhatsApp ne podržava stare mobitele (Arhiva)
Više o

WhatsApp

Korisnici WhatsAppa koji imaju iPhone 4 ili starije Android uređaje od 1. siječnja 2021. neće moći normalno koristiti aplikaciju, piše Daily Mail.

Problem je u operativnom sustavu

Platforma za dopisivanje, koja je u vlasništvu Facebooka, neće više podržati iOS 9 operativni sustav kojeg je lansirao Apple 2015. godine. 

Osim Appleovih korisnika, poteškoće će imati i korisnici Androida čiji se mobitel i dalje služi operativnim sustavom Android 4.0.3.

Inače, iOS 9 bio posljednja verzija sustava kojeg je mogao ažurirati uređaj iPhone 4, dok su kasnije razvijene modeli mogli ažurirati novije verzije. Apple je lansirao iOS 14 u rujnu 2020.

Tako će se modeli poput 4S, 5, 5S, 5C, 6 i 6S moći normalno ažurirati kako bi im WhatsApp normalno funkcionirao i u novoj, 2021. godini.   

Široko rasprostranjena aplikacija

Iako je svojevrsno onemogućavanje normalnog korištenja aplikacije uobičajena taktika onih koji se bave razvojem aplikacija, WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija na svijetu s oko 1,5 milijardi korisnika.

Također, popularna je i u dijelovima svijeta gdje se i dalje koriste zastarjeli i jeftiniji mobilni uređaji. 

vInače, iOS 9 bio posljednja verzija sustava kojeg je mogao ažurirati uređaj iPhone 4, dok su kasnije razvijene modeli mogli ažurirati novije verzije. Apple je lansirao iOS 14 u rujnu 2020.

Tako će se modeli poput 4S, 5, 5S, 5C, 6 i 6S moći normalno ažurirati kako bi im WhatsApp normalno funkcionirao i u novoj, 2021. godini.   

30.12.2020. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh