« Iza ogledala
objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana
HMMM...

Hoćemo li napokon naći izvanzemaljce?

Moguće je da je inteligentan oblik života negdje u galaksiji još premlad da bismo ga mogli uočiti, a možda se i ugasio

Možemo li ih naći?
Možemo li ih naći? (Arhiva)
Više o

NASA

,

izvanzemaljci

Izvanzemaljci su svugdje oko nas, kažu jedni, a drugi traže čvrste dokaze da postoje. Teorija zavjere ima mali milijun i svakog dana vidi se nekoliko novih snimki (no, bez obzira na sve nove mobitele s kamerama, uvijek su nekako mutni...).

Dakle, ima li izvanzemaljaca ili ne? Jesmo li sami u svemiru ili stvarno ne možemo razmišljati na način da je nešto toliko ogromno i beskonačno zapravo - prazno....

Nova studija, čiji su autori NASA i CalTech, zasnovana je na Drakeovoj jednadžbi i ispitivala je gdje su u svemiru i kada drugi inteligentni oblici života možda živjeli ili još uvijek žive.

Znanstvenici su uzeli u obzir niz faktora koji bi mogli utjecati na razvoj inteligentnog vanzemaljskog oblika života, kao što su učestalost radijacije koju odašilju zvjezdane eksplozije, vrijeme potrebno za razvoj inteligentnog života i potencijalna tendencija da se takve civilizacije samounište, kao i težnju zvijezda sličnih Suncu da okupe oko sebe planete slične Zemlji.

>> 5 najuvjerljivijih otmica koje su počinili izvanzemaljci >>

Znanstvenici tako pretpostavljaju da se inteligentni život najvjerojatnije mogao početi pojavljivati oko osam milijardi godina nakon formiranja Mliječne staze. Napominjući kako bi se takav život nalazio oko 13.000 svjetlosnih godina od centra galaksije. Zemlja se nalazi oko 25.000 svjetlosnih godina od galaktičkog centra.

"Moguće je da je inteligentan oblik života negdje u galaksiji još premlad da bismo ga mogli uočiti", zaključili su znanstvenici.

Međutim, oni su također otkrili da je potencijal samouništenja vjerojatno izuzetno utjecao na količinu inteligentnog oblika života u svemiru. Znanstvenici spekuliraju da ukoliko i postoje inteligentna bića, ona vjerojatno uništiti sama sebe i prije nego kontaktiraju duge ili nas.

>> Imamo dokaz da su izvanzemaljci ljudima ugradili čipove? >>

Znanstvenici tvrde kako čak ne bi bilo iznenađujuće da vrlo malo inteligentnog oblika života postoji negdje drugdje ili da ga uopće nema.

31.05.2021. 13:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    31.05.2021. 18:06
    sumnjam
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh