« Iza ogledala
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
APOKALIPSA

Hoće li nas uništiti Sunčeva oluja?

Jedna od teorija apokalipse koja je utemeljena na stvarnim podacima i događajima iz prošlosti

Sunce, izvor života, ali i smrti
Više o

apokalipsa

,

iza ogledala

,

sunčeve baklje

,

sunčevo zračenje

,

oluje na suncu

,

geomagnetska oluja

Majanski kalendar, svemirski oblaci, Sunčeve pjege ... sve su to teorije o kraju civilizacije koju poznajemo, s različitim interpretacijama i više ili manje krvave. Jedna od njih ima prilično snažne argumente s kojima se teško boriti.

Naime, Sunčeva aktivnost se ponovno pojačava, a za dvije godine se očekuje početak novog ciklusa snažne aktivnosti, koji se može usporediti s događanjima iz sredine 19. stoljeća. Snažna Sunčeva aktivnost spalila je telegrafske linije, čak i neke stupove na kojima su bile žice telegrafa, a nekoliko desetaka telegrafa doživjelo je strujni udar tijekom rada.

Pojašnjenje: kad na Suncu izbije neka od velikih baklji, pošalje val nabijenih čestica u svemir. Kada taj val stigne do Zemlje, nastaje geomagnetska oluja koja ima poguban utjecaj na električne i elektoničke uređaje u zavisnosti od snage.

Upravo jedna takva oluja mogla bi izazvati apokaliptični scenarij, za koji u NASA-i kažu da je vrlo izvjestan. Zemlja bi mogla ostati bez struje na par sati, dana ili mjeseci, što bi izazvalo potpuni kaos. Zamislite da nema struje - u kući ne radi ništa, na cesti je kaos jer semafori ne rade, nema signala za mobitele, niti jedan uređaj ne radi ... recimo, uređaji za hlađenje u nuklearnim reaktorima širom svijeta. Zvuči prilično apokaliptično, nije li?

16.10.2011. 09:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh