« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
WTF?!

Hoće li nam nuklearna bomba pasti na glavu?

Sjeverna Koreja je, izgleda, već izgubila kontrolu nad svojim satelitom, a kako se ne zna što je zapravo u njemu, opasnost je prilična

Što nam to leti nad glavama?
Što nam to leti nad glavama? (nknews.org)
Više o

satelit

,

Sjeverna Koreja

,

lansiranje rakete

,

nuklearne bojeve glave

Sjeverna Koreja je jučer lansirala svoj satelit, unatoč žestokom protivljenju cijelog svijeta, a tona nečega u orbiti već je počela vrludati bez kontrole, barem tako tvrde SAD.

Kako izvještavaju svjetski mediji, sjevernokorejski satelit se neobično ponaša u orbiti tako da su svi složni u procjeni da Sjeverna Koreja nema kontrolu nad letjelicom.

Sve bi, više manje, bilo u redu kad bismo bili sigurni što je zapravo u orbiti. Pretpostavlja se da se radi o objektu teškom oko jedne tone, a zloguki proroci tvrde da je Kim Jong-unova svita u svemir poslala nuklearne bojeve glave.

Da nam na glavu padne samo tona čelika, to bi se nekako i moglo podnijeti, no tona nuklearnih bombi koje mogu, primjerice, eksplodirati u atmosferi iznad, recimo, nas ... e, to već nije ugodna perspektiva.

 

 

Iako ne sumnjamo da Ameri već imaju plan A, B i C koji uključuju uništavanje vrludajuće opasnosti, sigurno će u sljedećim satima i danima, zavisi koliko sjevernokorejska grunfovska skalamerija izdrži u orbiti, biti zabavno.

Analitičari vjeruju da će idući korak Sjeverne Koreja biti nuklearni pokus, treći po redu. Kako tvrde Južnokorejanci, Sjeverna je Koreja do sada na nuklearni program potrošila otprilike tri milijarde dolara i ne misli stati.

Sve se čini da bi 21. 12. stvarno mogao biti neki zeznut dan ...

13.12.2012. 09:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh