« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
DOSTA

Angela Merkel za zaustavljanje proširenja EU

Što se tiče gospodarske i tržišne konkurentnosti danas gledamo malo pozornije nego što smo to radili prije, kaže Merkel

Merkel misli da je dosta
Merkel misli da je dosta (Arhiva)
Više o

Angela Merkel

,

proširenje EU

Njemačka kancelarka Angela Merkel u četvrtak se, tijekom obraćanja njemačkom parlamentu Bundestagu uoči summita Europske unije (EU), zauzela za zaustavljanje procesa proširenja EU.

"Vjerojatno ćemo u srpnju sljedeće godine pozdraviti Hrvatsku kao 28. članicu Europske unije. No, u ovom trenutku nećemo započinjati pregovore s novim državama o ulasku u EU. Za to, po našem mišljenju, vrijeme još nije sazrelo", rekla je Angela Merkel.

Ona je okupljenim zastupnicima Bundestaga objasnila razloge ovakvog stajališta njemačke vlade prema daljnjem proširenju Unije.

"Došlo je do promjena. Što se tiče gospodarske i tržišne konkurentnosti danas gledamo malo pozornije nego što smo to radili prije. I isto tako, temeljitije provjeravamo kada su u pitanju kandidati za članstvo u EU. Temeljitije nego prije provjeravamo ispunjavaju li kandidati zahtjeve koji su uvjet za početak pregovora s ciljem primitka u punopravno članstvo", rekla je Merkel tijekom obraćanja Bundestagu uoči današnjeg sastanka Europskog vijeća.

14.12.2012. 03:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh