« Biznis
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
NEOPHODAN PREDUVJET

Hoće li Grčka dobiti pomoć? To znaju samo Njemačka i Francuska

Njemačka i Francuska usuglasile su zajedničko stajalište o drugom paketu pomoći za Grčku, u nastojanju da se dužnička kriza iz te zemlje ne proširi diljem Europe

Grčkoj treba još pomoći
Grčkoj treba još pomoći (Getty Images)
Više o

Grčka

,

kriza

,

financijska pomoć

Francusko-njemački dogovor zaključen tijekom noći je "neophodan preduvjet" za europski kompromis u Bruxellesu o novom planu pomoći Grčkoj od širenja krize u eurozoni, ocijenila je u četvrtak glasnogovornica francuske vlade Valerie Pecresse, a citira je Hina.

"To je neophodan preduvjet za umirenje naših partnera. Treba imati što je moguće širi konsenzus, a prvi kamen tog konsenzusa je bila stvaranje zajedničkog stajališta", rekla je Pecresse na televiziji France 2, ali nije otkrila pojedinosti sadržaja dogovora.

Njemačka i Francuska usuglasile su zajedničko stajalište o drugom paketu pomoći za Grčku, u nastojanju da se dužnička kriza iz te zemlje ne proširi diljem Europe, nakon sedam sati razgovora njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja u Berlinu. Francusko izaslanstvo objavilo da će se u spašavanje Grčke uključiti i europski bankarski sektor. Njemačko-francuski dogovor bit će predstavljen na summitu 17 zemalja eurozone danas u Bruxellesu.

21.07.2011. 09:59:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh