« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
HMM ...

Hoće li BlackBerry postati privatna tvrtka

Izvori bliski kompaniji govore kako bi BlackBerry zaista mogao uskoro postati kompanija u privatnom vlasništvu

Može li se BlackBerry vratiti?
Može li se BlackBerry vratiti? (Arhiva)
Više o

BlackBerry

,

tvrtka

,

privatna tvrtka

,

povlačenje s Wall Streeta

Kao dioničko društvo kompanija BlackBerry je pod velikim pritiskom dioničara i ulagača. Kao takva "živi" od kvartala do kvartala, a svoje poslovanje periodički morapravdati svojim investitorima i dioničarima. Upravo zato postoji poprilično ozbiljna vjerojatnost da se BlackBerry povuče s Wall Streeta i pretvori se u privatnu kompaniju.

To bi im svakako kupilo nešto vremena za restrukturiranje, bez nepotrebnog pritiska od opravdavanja poslovanja i financijskih izvješća koje su dužni dostavljati analitičarima i investitorima. Bez tog pritiska bi odahnuo i izvršni direktor Thorsten Heins bi imao slobodnije ruke i bez pritiska bi mogao restrukturirati kompaniju, bez pritiska o financijskim rezultatima za slijedeći kvartal.

Isti izvor potvrđuje kako i sama uprava BlackBerryja zna kako ih očekuje pregršt promjena u kompaniji, kako u njenoj strukturi tako i u poslovanju. Primjera radi spomenimo kako su im dionice s 15$ s početka godine, kada su predstavljeni novi BlackBerry 10 mobilni uređaji, pale na 9,23$.

U svom vrhuncu slave, a to je bilo 2008. godine, kompanija je vrijedila 84 milijardi dolara. 

Cijeli tekst pročitajte na portalu racunalo.com

10.08.2013. 17:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh