« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
PROTUUDAR

Pakt njemačkih internet tvrtki protiv špijunaže

Tri najveća njemačka dobavljača usluge elektroničke pošte, među kojima i bivši monopolist Deutsche Telekom, zaključila su partnerstvo radi sigurnosne zaštite u međusobnom prometu elektroničke pošte

Nijemci štite mailove od PRISM-a
Nijemci štite mailove od PRISM-a (Arhiva)
Više o

Deutsche Telekom

,

PRISM

,

GMX

,

Web.de

,

kriptiranje e-mailova

Deutsche Telekom, GMX i Web.de, dvije potonje tvrtke su podružnice United Interneta, od petka će automatski šifrirati sve poruke koje si međusobno šalju. To će vrijediti kako za sadržaj poruka tako i za identitet pošiljatelja i primatelja te za privitke.

Domene t-online.de (Deutsche Telekom), web.de i gmx.de čine dvije trećine privatnih računa elektroničke pošte koji se koriste u Njemačkoj, ili više od 50 milijuna računa, objavile su dvije grupacije.

Nakon otkrića da su američke obavještajne službe špijunirale u Europi, korisnici su 'vrlo zabrinuti' kada je riječ o povjerljivosti njihove pošte, rekao je direktor Deutsche Telekoma Rene Obermann na tiskovnoj konferenciji u Berlinu, predstavljajući projekt pod nazivomEmail made in Germany.

Sudionici bi voljeli da im se pridruže i drugi operateri i već su održani sastanci u tom smislu, dodao je Obermann. Druge domene koje Nijemci rado koriste su upravo američki Google i Yahoo.

10.08.2013. 08:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh