« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
LOOL

Google preporučuje bolje lozinke

Što o lozinkama na internetu kaže Google, preciznije, koje jednostavno ne bismo smjeli koristiti

Što nas najčešće inspirira za passworde
Što nas najčešće inspirira za passworde (Arhiva)
Više o

Google

,

internet

,

sigurne lozinke

,

lozinka

,

password

,

zaporka

,

najčešće lozinke

O lozinkama na internetu već su napisane gomile članaka, a sad se na istraživanje po tom pitanju bacio i Google, pitajući svoje korisnike na koji način biraju lozinke za razne internetske stranice.

Rezultati, kao uostalom i u ostalim istraživanjima, pokazuju tragičnu neinventivnost korisnika pri odabiru lozinki, pa tako na prvom mjestu ponosno stoje imena kućnih ljubimaca kao najčešća inspiracija, a slijede ih važni datumi poput rođendana ili godišnjice braka.

Naravno, odmah nakon toga slijede rođendani članova obitelji, ime djeteta ili nekog drugog člana obitelji te mjesto rođenja.

Omiljeni praznici dogurali su do sedmog mjesta, a osmo drže detalji omiljene sportske momčadi, za kojima slijedi ime partnera, dok je na desetom mjestu riječ password.

Sve ovo ne bi bilo ni izbliza tako tragično da se u najvećem broju slučajeva svi ovi podaci ne mogu pronaći bez problema na vašem Facebook profilu. 

Kad se u obzir uzme i činjenica da čak 48 posto ljudi dijeli svoje passworde s drugim osobama, a tri posto ih drži zapisane na papiriću koji drže blizu računala, nije ni čudo da stalno čitamo vijesti o provalama u račune i profile na internetu. 

11.08.2013. 10:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh