« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
LEDENO DOBA

Hladnoća tek dolazi: U ponedjeljak -15 stupnjeva Celzijusa

Iako su do službenog dolaska zime ostala još puna tri dana, posljednje je godišnje doba ranije zakucalo na vrata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

temperature

,

zima

,

snijeg

,

hladnoća

IPravo hladno vrijeme tek nas očekuje. Po prognozama DHMZ-a, u ponedjeljak bi temperature u Hrvatskoj mogle pasti i do -15°C u Zagrebu i Osijeku, -8°C u Splitu i Dubrovniku, te čak -18°C na Plitvičkim jezerima.

Što se tiče stanja na cestama, od 5,50 sati za sav promet otvorena je dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, ali je brzina vožnje ograničena na 40 km/h zbog jakog vjetra, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Posebice oprezno treba voziti dionicama autoceste A 1 Gospić-Maslenica, Skradin-Prgomet i Bisko-Ravča, gdje je brzina također mjestimice ograničena na 40 ili 60 km/h.

HAK je još jednom upozorio vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće da odgode putovanje. Po podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, temperature u većem dijelu zemlje se kreću ispod nule. Najhladnije je na Zavižanu, na kojem je u 9 sati izmjereno -15°C, te u Gospiću, gdje je izmjereno ledenih -13°C. U Splitu je temperatura na nuli, dok Hvar, Komiža, Makarska i Dubrovnik mjere 4°C.
18.12.2009. 15:03:52
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    18.12.2009. 16:00
    a šta se može, globalno je zatopljenje, ne? :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh