« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
NA HRT-U

Specijalci pokušali napasti Ivana Zvonimira Čička

POGLEDAJTE VIDEO - Čičak je prepričao kako su ga bivši specijalci vrijeđali i prijetili mu fizičkim napadom

(Boris Arbanas/Cropix)
Više o

Oluja

,

Ivan Zvonimir Čičak

,

Otvoreno

,

specijalci

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak prepričao je sinoćnji incident prije emisije ''Otvoreno" na HRT-u gdje su ga, prema njegovim riječima, pokušali napasti pripadnici Specijalne policije koji su sudjelovali u akciji Oluja.

''Rečeno mi je da će u emisiji na temu zločina u selu Grubori biti Zvonimir Hodak i još netko. Kad sam stigao, tamo je bio Josip Klen i još jedan gost emisije, a s njima desetak bivših pripadnika Specijalne policije'', ispričao je Čičak.

''Odmah su počeli s vrijeđanjima, govorili su da HHO brani samo Srbe, jedan me optužio da sam udbaš, ljevičar i slično. Rekao sam mu da ako želi vidjeti udbaša, neka se pogleda u ogledalo nakon čega je nasrnuo na mene u pokušaju da me fizički napadne. Srećom, spriječio ga je jedan od okupljenih specijalaca", kaže Čičak.

Rekao je da je o incidentu obavijestio institucije vlasti, u kontaktu je s direktorom HTV-a od kojeg je tražio da se provede istraga, kako je moguće da u zgradu HRT-a, uz takve kontrole uđu nepozvani gosti.

18.12.2009. 15:26:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh