« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NASRALAH UPOZORIO

Hezbolah će odgovoriti ako Izrael opet napadne

Hezbolah neće mirno gledati novi cionistički napad, rekao je šef tog pokreta Hasan Nasralah nakon pograničnog sukoba izraelske i libanonske vojske s četiri žrtve

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Izrael

,

Libanon

,

Hezbolah

U razmjeni vatre na izraelsko-libanonskoj granici u utorak ubijena su dva libanonska vojnika, libanonski novinar te izraelski časnik i to je najveće nasilje na granici od rata 2006., između Izraela i Hezbolaha.

Hezbolah "neće stajati prekriženih ruku u slučaju novog cionističkog napada", rekao je. "Optužujem cionističkog neprijatelja za ubojstvo ministra mučenika Rafika Haririja 14. veljače 2005.", rekao je u govoru koji su pratile tisuće njegovih pristaša okupljenih u južnom predgrađu Bejruta.

Govor je održan u povodu četvrte godišnjice završetka rata 2006. između Hezbolaha i Izraela. Vojska neće šutjeti niti biti disciplinirana ako bude napadnuta, rekao je te dodao "Ovaj put smo stajali i gledali... sljedeći but nećemo".

Nasralah je najavio da će na konferenciji za novinare 9. kolovoza predočiti elemente koji će otkriti tragove ubojstva Rafika Haririja. I ranije je kritizirao povjerenstvo Ujedinjenih naroda, zaduženo za istragu, što nije nikada pratilo izraelski trag. Sirija, saveznica Hezbolaha u regiji, označena kao krivac za ubojstvo Haririja, niječe umiješanost. (hina/metro-portal)

03.08.2010. 23:53:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh