« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
DOSTA MRAKA

HEP najavio skoro rješenje opskrbe strujom za Dubrovnik

Trafostanica u Komolcu, koja je uništena u prosincu, bit će obnovljena do 30. svibnja i potpuno spremna za turističku sezonu, najavio je Leo Begović

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Admir Buljubašić/Cropix)
Više o

HEP

,

Leo Begović

,

Komolac

,

Dubrovnik struja

Predsjednik Uprave HEP-a Leo Begović večeras je o rješenju opskrbe dubrovačkog područja strujom razgovarao u Dubrovniku s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem, gradonačelnikom Androm Vlahušićem te općinskim predstavnicima Konavala i Župe dubrovačke.

On je kazao kako će trafostanica u Komolcu, koja je uništena u prosincu prošle godine, biti obnovljena do 30. svibnja te potpuno spremna za turističku sezonu, u što će biti uloženo šest do sedam milijuna kuna.

U trafostanici, kazao je Begović, organizirano je 24-satno dežurstvo, ali će ipak biti povremenih kratkotrajnih prekida u opskrbi strujom, koji će biti najavljivani.

Kad je riječ o trafostanicama na Srđu i u Platu, predsjednik uprave HEP-a naglasio je kako se završava dokumentacija te se očekuje izdavanje građevnih dozvola, a radovi bi trebali završiti za tri godine.

Za ovu godinu, naglasio je, HEP će za to izdvojiti 80 milijuna kuna, a u iduće dvije još 420 milijuna kuna, što će biti osigurano zajmovima banaka s kojima se pregovara. (hina/metro-portal)

27.01.2010. 19:55:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh