« Biznis
objavljeno prije 3 mjeseca
NAJAVE

Health Comm Forum 2024

Ove teme bit će u fokusu drugog izdanja regionalne konferencije HealthComm Forum koja će se održati 6. i 7. lipnja u Zagrebu

Health Comm Forum 2024
Health Comm Forum 2024 (Arhiva)
Više o

Health Comm Forum 2024

Prema rezultatima istraživanja Nulti kvadrant provedenog krajem 2023. godine vidljiv je zabrinjavajući trend pada povjerenja građana u zdravstveni sektor u Hrvatskoj. Naime, stopa povjerenja u javne zdravstvene institucije pada već treću godinu zaredom, pa danas ovim institucijama vjeruje  svega 29 posto građana. Jednako je loš i pokazatelj zadovoljstva javnozdravstvenim uslugama - njima je zadovoljan svaki četvrti građanin.

Ovaj negativni trend ukazuje na nužnost preispitivanja postojećeg društvenog ugovora u zdravstvu i stvaranje novog koji bi se trebao temeljiti na aktivnom uključivanju interesa pacijenata, fokusu na praćenju ishoda liječenja, ulaganju u tehnologiju, pristupačnosti najnovijih znanstvenih dostignuća pacijentima, kontinuiranom usavršavanju zdravstvenih djelatnika te pravovremenoj i transparentnoj komunikaciji.

naj pod nazivom „Projekt Zdravlje: kako do novog društvenog ugovora u zdravstvu". Konferencija će okupiti sve dionike zdravstvenog sustava, privatne i javne, kako bi potaknula konstruktivne dijaloge usmjerene prema preokretu negativnih trendova.

Jedan od ključnih problema je niska razina povjerenja koja ima značajan utjecaj na uspješnost preventivnih programa. Građani ne vjeruju u sustav, što dovodi do sumnji u cijepljenje. Tako danas skoro polovica građana ne smatra da je veliki udio cijepljenih ključan za sprječavanje širenja bolesti, dok četvrtina roditelja izražava želju za izbjegavanjem cijepljenja svoje djece.

Osim toga, nove društvene okolnosti poput pitanja mentalnog zdravlja djece i mladih, postaju gorući problem. Čak 85,5 posto građana vidi mentalno zdravlje mladih kao veliki problem koji društvo treba prioritetno rješavati.

Prvi dan konferencije bit će posvećen javnim politikama i postavljanju nove svrhe zdravstva, dok će drugi dan pružiti uvid u najnovije alate i iskustva u inovacijama te uspješne prakse u zdravstvu.

Dio ovogodišnjeg izdanja konferencije HealthComm Forum bit će i HealthComm Awards -  dodjela nagrada za najbolje projekte u zdravstvenom sektoru.

Kotizacije za konferenciju bit će u prodaji od 1. veljače, a organizatori pozivaju sve dionike zdravstvenog sustava da se pridruže konferenciji i doprinesu konstruktivnim rješenjima za izazove s kojima se sektor suočava. 

27.01.2024. 16:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh