« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
IDU NAM SUZE ...

HDZ uveo besplatni telefon za žrtve političkog revanšizma

Inicijativa koja bi bila izuzetno pohvalna kad ne bi došla od stranke koja svoje članove izručuje sudovima, a na čelu ima obavještajca

Ovo je lik koji ne podržava politički revanšizam :)
Ovo je lik koji ne podržava politički revanšizam :) (Arhiva)
Više o

HDZ

,

besplatni telefon

,

revanšizam

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) je od 1. kolovoza uvela besplatnu dežurnu telefonsku liniju za sve građane, simpatizere i članove, koji žele prijaviti politički revanšizam i nepotizam nad zaposlenima u javnim službama i državnoj upravi, priopćeno je danas iz HDZ-a.

Stranka navodi kako je razlog uvođenja besplatne telefonske linije činjenica da je nakon formiranja Kukuriku vlade stranci prijavljeno preko tisuću slučajeva političkih smjena, mahom na način da je članovima i simpatizerima HDZ-a uručen bezuvjetni otkaz ugovora o radu ili su premješteni na drugo radno mjesto iako su svoj posao obavljali savjesno, kvalitetno i uz potrebne stručne kvalifikacije.

"Paralelno s tim, na njihova mjesta su dovedeni nekompetentni ali političko podobni ljudi o čemu, gotovo za svaki prijavljeni slučaj, posjedujemo primjerenu dokumentaciju", podsjeća HDZ i dodaje kako se političke smjene događaju na svim razinama.

Napominje kako će sve prikupljene podatke obraditi, plasirati u medije i objaviti na svojoj mrežnoj stranici www.hdz.hr, kako bi javnost i nadležne državne službe bile upoznate s razmjerima političkih čistki u javnim poduzećima i državnoj upravi.

Ističe i kako će svim žrtvama političkoga kadroviranja pružiti pravni savjet.

Broj besplatne dežurne telefonske linije je  0800 7557, a bit će otvorena 24 sata, na kojon će operateri će dežurati u radnom vremenu od 8 do 16,30 sati, navodi HDZ.

01.08.2012. 19:49:13
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  željko bašelović
  04.08.2012. 23:27
  Poštovani,smješno ,postavljam Vam pitanje gdje ste bili 2009.godine kada je današnji cijenjeni predsjednik HDZ-a bio ministar MUP-a,te dopustuo da se u mup-u dodjeli otkaz članu svoje stranke,ne samo da mu se takoreći urući otkaz,već da ga se proglasi ludim iako je zdrav.
  Primite zajedno s Kulušićem što više grebaštičkih polusrba u demokršćansku stranku,i što više lopova i kriminalaca pa če te zaista uskoro na vlast,normalno s istima.
  Srdačn pozdrav,
  Željko Bašelović
 2. avatar
  željko bašelović
  09.08.2012. 13:30
  Poštovani iz Metro portala!
  Budući ste 4.8.2012.,na svom portalu objavili moj komentar koji je bio namjenjen HDZ-eu,a ne Vašem portalu,predlažem Vam da radi točnosti informacije objavite sljedeće:Željko Bašelović je krajem 2009.godine bio kao službenik MUP-a prisiljen na svoje umirovljenje,koje su mu nezakonito spremili u MUP-u na čelu kojeg je tada stajao Ministar Tomislav Karamarko.
  Od današnjeg rukovodstva MUP-a to nezakonito umirovljenje nije rješeno,iako Željko Bašelović-posjeduje lječničku dokumentaciju da je zdrav i sposoban za držanje i nošenje oružja,odnosno za obavljanje posla Policijskog službenika.
  Sve nezakonitosti u vezi umirovljenja i ostalog Željko Bašelović če pokušati rješiti putem nadležnog Suda.
  Pozdrav,
  Željko Bašelović
 3. avatar
  željko bašelović
  14.04.2013. 16:07
  Vezano na komentare objavljene u Metro portalu od 4.8.2012.,zbog točnosti informacije, kada je već došlo do objavljivanja prethodnih komentara,potrebno je naglasiti sljedeće: Sada je definitivno jasno, što je utvrdio i nadležni lječnićki tim specijalista KBC-a Split,da je Željko Bašelović-potpuno psihofizički zdrava osoba,te je sada definitivno jasno da je krajem 2009.godine,bio bezrazloga šikanirana žrtva,najvjerojatnije NN osoba koje rade u policiji,a sve zbog najvjerojatnije određenih privatnih interesa,te je početkom 2010.g. izvršena prevara NN osoba koje rade u policiji,a koju je prevaru Željko Bašelović utvrdio dana 1.2.2013.g., izvršene prevare istog i zabluda kao i zlouporabe položaja i ovlasti od strane NN osoba MUP-a,na štetu upravo Željka Bašelovića,a što će nadam se nadležne pravne istance ove države u budućnosti i utvrditi,te nadam se zbog umirovljenja izvršenog prevarom,tj.protuzakonito,da će se Željku Bašeloviću dodjeliti adekvatna na Zakonu utemeljena naknada i da će se eventualno dakle žrtvu prevare vratiti na radno mjesto u policiju.
  Šibenik,12.04.2013.
  Željko Bašelović
 4. avatar
  željko bašelović
  05.06.2013. 19:08
  Vezano na komentare od 4.8.2012 i 9.8.2012.godine,budući sam umeđuvremeno utvrdio da gosp.Tomislav Karamarko-tadašnji Ministar unutarnjih poslova,najvjerojatnije nema ništa s nezakonitim umirovljenjem opisanim u prije navedenim komentarima istome se ovim putem javno ispričavam.Umeđuvremenu sam utvrdio da su za gornje odgovorni pojedinci iz P.U.Šibensko-kninske i pojedinci koji su se tada krajem 2009.godine nalazili na položaju P.U.Zagrebačke,a koji su sve krivo tada najvjerojatnije prikazali tada Ministru g.Karamarku.
  Još jednom g.Karamarku se javno ovim putem isprićavam.
  Pozdrav,
  Željko Bašelović
 5. avatar
  željko bašelović
  17.02.2014. 06:43
  Poštovani iz metro portala !

  Svi tragovi u vezi svega nezakonitog opisanog u prije navedenim komentarima, vode do ondašnjeg Ministra Unutarnjih poslova,lopovske Sanaderove vlade,Tomislava Kramarka,te je isti najvjerojatnije zlouporabio svoj položaj i ovlasti,a to trebaju da potvrde i institucije ove države.

  Zbog istoga povlaćim svoju kao ispriku Sanaderu,navedenu u svom komentaru od 5.lipnja 2013.godine,te predlažem državnim institucijama ove države da prema svim prekršiteljima Zakona postupi po Zakonima Republike Hrvatske,te da se protiv svik kršitelja Zakona pokrene adekvatan Kazneni postupak,da se Više isti napokon procesuiraju...!

  U Šibeniku,17.veljače 2014.g.
  Željko Bašelović
 6. avatar
  željko bašelović
  17.02.2014. 07:08
  U današnjem komentaru od prije sata ,ispravljam sitnu grešku nastalu u pisanju ,te ispravljeni dio glasi:
  ¨"Zbog istog povlaćim svoju ispriku Tomislavu Karamarku,navedenu u svom komentaru od 5.lipnja 2013.godine,te ... .da ne ponavljam isto kao u gornjem komentaru od prije pola sata " !

  Dana 17.veljače 2014.g.
  Željko Bašelović
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh