Metro-portal.hr

objavljeno 01.08.2012. 19:49:13
IDU NAM SUZE ...

HDZ uveo besplatni telefon za žrtve političkog revanšizma

Inicijativa koja bi bila izuzetno pohvalna kad ne bi došla od stranke koja svoje članove izručuje sudovima, a na čelu ima obavještajca

Ovo je lik koji ne podržava politički revanšizam :)
Ovo je lik koji ne podržava politički revanšizam :) (Arhiva)

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) je od 1. kolovoza uvela besplatnu dežurnu telefonsku liniju za sve građane, simpatizere i članove, koji žele prijaviti politički revanšizam i nepotizam nad zaposlenima u javnim službama i državnoj upravi, priopćeno je danas iz HDZ-a.

Stranka navodi kako je razlog uvođenja besplatne telefonske linije činjenica da je nakon formiranja Kukuriku vlade stranci prijavljeno preko tisuću slučajeva političkih smjena, mahom na način da je članovima i simpatizerima HDZ-a uručen bezuvjetni otkaz ugovora o radu ili su premješteni na drugo radno mjesto iako su svoj posao obavljali savjesno, kvalitetno i uz potrebne stručne kvalifikacije.

"Paralelno s tim, na njihova mjesta su dovedeni nekompetentni ali političko podobni ljudi o čemu, gotovo za svaki prijavljeni slučaj, posjedujemo primjerenu dokumentaciju", podsjeća HDZ i dodaje kako se političke smjene događaju na svim razinama.

Napominje kako će sve prikupljene podatke obraditi, plasirati u medije i objaviti na svojoj mrežnoj stranici www.hdz.hr, kako bi javnost i nadležne državne službe bile upoznate s razmjerima političkih čistki u javnim poduzećima i državnoj upravi.

Ističe i kako će svim žrtvama političkoga kadroviranja pružiti pravni savjet.

Broj besplatne dežurne telefonske linije je  0800 7557, a bit će otvorena 24 sata, na kojon će operateri će dežurati u radnom vremenu od 8 do 16,30 sati, navodi HDZ.

01.08.2012. 19:49:13
http://metro-portal.hr/hdz-uveo-besplatni-telefon-za-zrtve-politickog-revansizma/73015/