« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SA SVIH STRANA

HDZ se brani od napada medija, Nobila i SDP-a

POGLEDAJTE VIDEO - HDZ-ova trojka Hebrang, Šeks i Bačić sastala se kako bi opravdali aferu HEP-TLM i premijerku Kosor, te optužili SDP jer je zahtijevao njezinu ostavku

(Davor Žunić/Cropix)
Više o

HDZ

,

Vladimir Šeks

,

Damir Polančec

,

SDP

,

Jadranka Kosor

,

Andrija Hebrang

,

Anto Nobilo

,

afera HEP

,

Branko Bačić

,

Phrases

Potrebno je razlučiti političku od kaznene odgovornosti u primjeru kakav je prodaja električne energije po posebnim cijenama TLM-u i mostarskom Aluminiju, izjavio je danas na novinarskoj konferenciji u sjedištu HDZ-a potpredsjednik te stranke Andrija Hebrang.

Osvrnuo se na izvještavanja medija o odgovornosti užeg kabineta vlade za prodaju električne energije po izrazito niskim cijenama, čime je državni proračun oštećen za 600 milijuna kuna.

Hebrang je rekao da se u tom slučaju ne može tražiti politička odgovornost užeg kabinete vlade jer su odlukom o prodaji električne energije TLM-u i Aluminiju po povlaštenim cijenama spašena oba poduzeća, koja su, po njegovom mišljneju, od strateške važnosti za gospodarstvo u Dalmaciji, jer uključuju i Luku Ploče.

Rekao je i kako donositelji političkih odluka ne mogu biti odgovorni ako je nakon njihove odluke netko zlorabio svoj položaj. Dodao je da se HDZ zalaže za utvrđivanje odgovornosti, ako je bilo kaznenog djela.

Potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks obrušio se, pak, na odvjetnika bivšeg potpresdjednika vlade Damira Polančeca. Šeks tvrdi da Ante Nobilo neargumentirano nastoji prikazati Polančeca kao političku žrtvu premijerke Jadranke Kosor i vrha HDZ-a, a sve kako bi se stvorio pritisak da Polančec optuži bivšeg premijera Ivu Sanadera.

Šeks kaže i da bi se Nobilom trebalo pozabaviti vijeće časti hrvatske odvjetničke komore zbog pritisaka na pravosuđe.

Treći napad dolazi od glavnog tajnika HDZ-a Branka Bačića. Napao je riječki SDP koji je jučer zahtijevao ostavku premijerke Kosor zbog navodnog dogovora sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom da Slovenija dobije izlaz na otvoreno more.

Bačić je ocijenio da je i najlošija odluka arbitražnog suda ravna dogovoru pokojnih premijera Hrvatske i Slovenije, Ivice Račana i Janeza Drnovšeka. Ocijenio je da SDP nije usuglašen oko svojih stavova jer je predsjednik socijaldemokrata Zoran Milanović u Bruxellesu rekao kako nije bilo nikakvih tajnih dogovora Kosor-Pahor.

(Infopunkt/metro-portal)

14.05.2010. 14:08:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh