« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
DISCIPLINSKE MJERE

Hajduku utakmica bez gledatelja i 200 tisuća kuna kazne

Rasizam na tribinama, pretjerivanje s konfetama i pirotehnikom...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jadran Babić, CROPIX)
Više o

Hajduk

,

Dinamo

,

Poljud

,

navijači

,

kazna

,

Krešimir Vlajčević

,

rasizam

,

vrijeđanje

,

derbi

,

Đovani Roso

,

pirotehnika

,

navijački izgredi

Disciplinski sudac Prve hrvatske nogometne lige Krešimir Vlajčević zbog izgreda i propusta u organizaciji nedjeljnog derbija Hajduka i Dinama na Poljudu kaznio je splitski klub sa jednom utakmicom igranja bez prisutnosti gledatelja, te novčanom kaznom u iznosu od 200 tisuća kuna, objavljeno je danas na internetskoj stranici Udruge nogometnih prvoligaša.

Hajduk je kažnjen zbog toga što su domaći navijači rasistički vrijeđali Dinamova igrača Brazilca Sammira, zatim zbog bacanja konfeta što je uzrokovalo da utakmica kasni 19 minuta, te zbog upotrebe velike količine pirotehnike tijekom utakmice zbog čega je utakmica nakratko bila prekinuta i u 57. minuti.

Kažnjen je i zagrebački Dinamo, i to sa 30 tisuća kuna.

"Dinamo je kažnjen novčanom kaznom od 30 tisuća kuna zbog objektivne odgovornosti za ponašanje svojih navijača koji su prije početka utakmice zapalili nekoliko sjedalica na tribini, te se fizički sukobili sa pripadnicima policije", navodi se na internetskoj stranici Udruge prvoligaša.

Disciplinski sudac prihvatio je i prijavu protiv igrača Hajduka Đovanija Rose zbog paljenja baklje po završetku utakmice, te je protiv njega pokrenuo disciplinski postupak i zatražio njegovo očitovanje u roku od 24 sata.

Najveći derbi hrvatskog nogometa, u kojem je Hajduk slavio sa 2:0, obilježili su brojni najvijački izgredi, pa je policija prije, za vrijeme i nakon utakmice privela 121 navijača.

Također, Prekršajni sud u Splitu izrekao je šestorici navijača Dinama "zaštitnu mjeru" zabrane posjeta utakmica Dinama i hrvatske reprezentacije u iduće dvije godine. Jedan navijač Dinama za kojeg je utvrđeno da je sjedalicom na Poljudu udario policajca kažnjen je zatvorom od 30 dana, a dvojica sa po 20 dana zatvora. (hina/metro-portal)

26.02.2009. 00:07:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh